În acest articol, fiecare dintre voi îşi va găsi măcar un preparat care să îi fie pe plac, pentru că această colecţie de reţete se adresează atât adulţilor, cât şi copiilor; oamenilor pe fugă, dar şi celor care îşi alocă timp să gătească în tihnă; celor care folosesc metode tradiţionale de gătit, dar şi celor care au un slow cooker; iubitorilor de carne, dar şi celor care preferă preparatele pe bază de vegetale, etc. Sunt peste 50 de reţete pentru toate gusturile şi pentru toate vârstele. Sper să vă ajute şi să vă folosească drept inspiraţie în bucătărie. 🙂

La finalul acestui articol, veţi găsi şi link-urile către reţetele propuse pentru micul dejun, prânz şi gustare.

Poftă bună! 🙂


Acest articol a fost updatat în noiembrie 2023 cu și mai multe idei simple și delicioase.


Reţete tartinabile

Reţetele tartinabile nu sunt potrivite doar pentru micul dejun, dar şi pentru cină. Pastele tartinabile se pregătesc repede, sunt gustoase şi, la câte combinaţii există, satisfac şi cei mai mari pretenţioşi. Se pot servi pe pâine, pe crackerşi sau cu bastonaşe de legume. Câteva idei:

Gofre sărate

Rețete cu orez

Supe cremă

Supele cremă le găsesc tare potrivite de servit la cină, în special acum, în sezonul rece. Indiferent că aveţi ingredientele pregătite sau sunteţi nevoiţi să improvizaţi, supele cremă nu au cum să nu iasă gustoase. Necesită efort minim în bucătărie, sunt sănătoase şi pline de nutrienţi. De asemenea, pe blog găsiți și câteva ciorbe clasice. Câteva preparate care să vă inspire:

Salate

La noi în casă se mănâncă multe salate. Noi, adulţii, le preferăm cam în orice în combinaţie. Antonia le mănâncă cumva destructurate, dar fără salată verde. Verdele este încă greu de văzut în farfurie, de ingerat, de digerat. 🙂 Câteva salate care s-ar putea să vă placă:

Paste

Iubitorii de paste au de ales din 25 de reţete cu paste. Nu aveţi cum să nu vă găsiţi aici „fericirea”. 🙂 Mai adaug 3 idei:

Şi mai multă inspiraţie pentru cină …

Tarte

Calde sau reci, cu carne sau fără, tartele sunt o opţiune minunată de pregătit pentru ultima masă din zi. Şi, dacă vă rămân vreo 2 felii de tartă de la cină, le puteţi lua cu voi la muncă, pentru masa de prânz. Poate vă place vreo combinaţie dintre cele de mai jos:

Reţete la slow cooker/multicooker

Vreţi o cină caldă, dar ajungeţi prea târziu acasă? Poate aveţi treabă prin casă şi nu vă rămâne prea mult timp pentru gătit. Indiferent de situaţie, un slow cooker v-ar putea ajuta. Vă propun câteva reţete, la slow cooker, testate de mine:

Burgeri, wraps, chiftele şi pizza

Când auziţi de aceste preparate, la ce vă gândiţi? La junk food, nu? Ei bine, toate aceste preparate pot fi sănătoase. Câteva reţete pe care s-ar putea să le găsiţi potrivite de servit la cină:

Cred că pizza este un preparat care uneşte cumva familia. Este pe placul tuturor (n-am auzit încă pe nimeni să spună că nu îi place pizza) şi toate mâinile din casă pot să contribuie cu câte ceva la realizarea ei. Dacă vreţi să pregătiţi o pizza în familie, vă vin în ajutor cu câteva reţete:

Alte rețete cu carne și pește

Alte rețete fără carne/pește

Poftă bună! 🙂

Inspiraţie pentru fiecare masă din zi:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *