Când găteam iahnie de fasole, de obicei, o făceam pentru pofta soțului. De această dată, iahnia a fost pe gustul tuturor (mai puțin al copilei care nu mănâncă fasole). Ei bine, să știți că iahnia gătită la multicooker este cu totul o altă poveste, din punctul meu de vedere, față de cea gătită în mod clasic.

Înainte să am multicooker-ul, evitam cu orice preț să gătesc iahnie. Și parcă nici nu era la fel de bună la gust. De când cu oala aceasta magică, îmi este mult mai ușor să gătesc o varietate mult mai mare de preparate, inclusiv pe bază de fasole.

Mai jos, vă redau pas cu pas modul în care pregătesc iahnia de fasole la multicooker.

Ingrediente:

Pentru aproximativ 6 porții

  • 500g fasole uscată
  • 400g costițe de porc afumate
  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 1 ardei kapia
  • 100ml sos de roșii
  • foi de dafin
  • boia afumată
  • sare
  • piper
  • 800ml apă sau supă de legume
  • amidon de porumb (opțional)

Mod de preparare:

Pasul 1

Fasolea am spălat-o și am pus-o la înmuiat timp de aproximativ 2-3 ore în apă rece. Apoi, după perioada de înmuiere, am spălat-o bine din nou.

O puteți lăsa la înmuiat și mai mult de 2-3 ore. Eu adaug și puțin bicarbonat în apa în care las fasolea la înmuiat.

Pasul 2

Am pus fasolea în vasul multicooker-ului și am adăugat apă cât să acopere boabele. Am setat multicookerul pe funcția Beans/Chili, cu supapa de presiune închisă, pe treapta High, pentru 15 minute. Când programul a ajuns la final, am lăsat supapa de presiune închisă pentru încă vreo 10 minute. După acest timp, am deschis supapa cu grijă, pentru că eliberează abur fierbinte chiar și după acest timp de depresurizare.

Fasolea am transferat-o într-o strecurătoare.

Pasul 3

După ce am spălat și am șters de apă vasul multicooker-ului, am călit puțin ceapa tăiată mărunt, morcovii și ardeii tăiați în bucățele mici. Pentru acest pas, multicooker-ul are funcția de Brown/Saute.

Pasul 4

Am adăugat costițele și condimentele. Am amestecat bine și am lăsat oala încă 2 minute pe funcția Brown/Saute. Am adăugat fasolea, 800ml apă și sosul de roșii. În loc de apă, puteți adăuga supă de legume sau o combinație între cele două.

Am setat multicooker-ul pe funcția Beans/Chili, pe treapta High, cu supapa de presiune închisă, timp de 30 de minute.

Am servit iahnia cu pătrunjel verde proaspăt tocat și cu castraveți murați.

A ieșit un deliciu! Sper ca rețeta să fie și pe gustul vostru!

În cazul în care vă doriți să îngroșați și mai mult sosul, puteți seta funcția Brown/Saute și puteți adăuga o linguriță de amidon de porumb dizolvată în puțină apă rece (neapărat să fie rece). Lăsați oala pe această funcție timp de aproximativ 5 minute amestecând încontinuu.

Poftă bună!

Multicooker-ul pe care eu îl folosesc îl găsiți aici.


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *