Reţeta asta o fac de multă vreme, de cel puţin 5-6 ani. Nu mai ştiu cum am descoperit-o şi nici unde, dar vă garantez că este delicioasă indiferent de combinaţia de ingrediente pe care o veţi alege. Şi încă ceva, această reţetă poate salva şi pâinea cumpărată acum vreo 2-3 zile pe care ştiţi sigur că nu o mai mâncaţi. 🙂

Să vă spun ceva despre mine: îmi place pâinea prăjită, caldă. Dacă pun pe ea şi nişte unt, iese un deliciu garantat. Posibil ca această reţetă să mă fi cucerit tocmai cu pâinea ei prăjită. Este o variantă bună pentru oricare dintre cele 3 mese ale zilei şi merge să o luaţi şi la pachet, la muncă. Cu siguranţă este mai sănătoasă decât sortimentele de covrigi de la magazinul din colţul străzii. 🙂

Astăzi, vă propun varianta de bărcuţe cu ou, spanac şi ardei copt. Deasupra am adăugat nişte felii de brânză moale şi, pentru o doză de prospeţime, am optat pentru nişte roşii cherry. Prânzul meu a fost delicios. 🙂

Ingrediente: 

  • 1-2 chifle sau mini baghete
  • 1 ou mare sau 2 mici
  • 4-5 cuburi de spanac congelat
  • 2 linguri lapte
  • ardei copt
  • ceapă verde
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
  • brânză moale (opţional)

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

Eu am folosit o chiflă şi o mini baghetă. Partea superioară am tăiat-o, cu grijă, ca pe un capac. Neapărat extremităţile chiflei/baghetei să nu fie tăiate. Apoi, am scos miezul din interior, cu grijă, fără ca pereţii pâinicilor mele să se rupă. Dacă pereţii se rup, atunci compoziţia va curge din pâine.

 

 

Pasul 2

Spanacul l-am lăsat la decongelat şi l-am stors de apă. L-am amestecat cu un ou mare (bătut în prealabil, cu ajutorul unei furculiţe, cu 2 linguri de lapte), câteva bucăţi de ardei copt, ceapă verde tocată, sare, piper şi oregano uscat. Compoziţia obţinută am turnat-o în bărcuţele mele din pâine.

 

Pasul 3

Am încins cuptorul la 180° Celsius şi am dat bărcuţele la copt timp de aproximativ 25-30 de minute. Când am scos bărcuţele din cuptor, am adăugat câteva felii de brânză moale. Brânza o puteţi adăuga înainte de a băga pâinicile la cuptor sau la final, aşa cum am făcut eu. Depinde ce textură preferaţi să aibă.

Mai jos, vă las o poză cu brânza pe care am folosit-o. După gust şi textură, pare a fi brânză brie, însă nu este specificat pe ambalaj.

 

 

Prânzul mi l-am pregătit în 5-10 minute, timp la care se adaugă durata coacerii. Rapid, nu? Şi deloc complicat. Daţi-mi de veste dacă încercaţi reţeta.

Poftă bună! 🙂

 

Alte reţete cu ou:

 

Alte reţete cu pâine: 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *