Rulada aceasta din piept de pui este foarte versatilă, pentru că se poate pregăti în diverse combinații și se poate servi la oricare dintre mesele principale. Poate fi inclusă chiar și în pachețelul copiilor.

Eu am ales să fac trei rulade din piept de pui, una cu ciuperci și bacon, una cu șuncă și cașcaval și una cu șuncă, cașcaval și ciuperci. Am ales să nu risipesc niciun ingredient pe care l-am avut în frigider.

Ruladele de pui le-am gătit în multicooker (îl am pe cel de la Crock Pot) și apoi le-am rumenit în cuptor. Dacă nu aveți multicooker, ruladele le puteți găti integral în cuptor. Ar trebui să le ajungă aproximativ 40 de minute la 180° C și încă 10 minute pentru rumenire. Dacă optați pentru ultima variantă, vă sfătuiesc să înveliți ruladele în hârtie de copt, folie de aluminiu sau într-o pungă specială pentru gătirea cărnii la temperaturi înalte.

Cum puteți servi rulada? Vă dau câteva idei: 

Mai jos, vă las ingrediente pe care le-am folosit și modul de preparare:

Ingrediente:

  • aprox. 900g piept de pui
  • aprox. 150-200g ciuperci
  • 1 fir mare de ceapă verde
  • 1 cățel de usturoi
  • aprox. 100g șuncă
  • aprox. 100g cașcaval
  • 300g bacon (felii subțiri)
  • sare
  • piper
  • boia afumată

Mai aveți nevoie și de sfoară alimentară pentru legarea ruladelor.

Mod de preparare:

Pasul 1

Am avut 3 bucăți de piept de pui pe care le-am bătut ca pentru șnițele (cu blândețe, să nu rup carnea), cu folie alimentară deasupra și dedesubt. Le-am condimentat cu sare, piper și boia afumată. Voi puteți pune condimentele pe care le preferați.

Pasul 2

Am lăsat puiul deoparte, la rece, acoperit, cât m-am ocupat de ciuperci. Le-am pregătit exact ca în rețeta de toast cu ciuperci, așa că nu mai reiau pașii și aici.

Pasul 3

Când ciupercile s-au răcorit bine, m-am apucat de umplerea ruladelor. Am așezat umplutura pe jumătate din pieptul de pui și am rulat-o.

La ruladele cu cașcaval, am pus felii subțiri de șuncă și cașcaval tot pe aproximativ jumătate din suprafața pieptului de pui, nu prea mari și nu prea groase pentru a putea rula rulada. Capetele ruladei le-am băgat în interior (așa cum procedăm cu varza la sarmale, doar că e puțin mai dificil să facem asta cu carnea, dar nu imposibil). Ar fi bine dacă am reuși să păstrăm cașcavalul în interiorul ruladei, nu să-l găsim împrăștiat prin jurul ei în urma gătirii. 🙂

Pasul 4

Fiecare ruladă am învelit-o în felii subțiri de bacon (să fie bine acoperită fiecare ruladă în parte). Baconul nu va lăsa carnea să se usuce deasupra. Apoi, am legat ruladele cât de strâns s-a putut, cu sfoară alimentară, fără să rup feliile de bacon.

Pasul 5

Gătirea ruladelor

În vasul multicooker-ului, am pus aproximativ 150 ml de apă. Ruladele le-am așezat pe grătarul oalei. Le-am gătit timp de 30 de minute pe funcția Poultry, pe treapta High (cu supapa de presiune închisă). Apoi, când programul multicooker-ului s-a terminat, le-am rumenit puțin în cuptor, vreo 10 minute, la 200° C, pe funcția Grill.

Cum spuneam mai sus, ruladele se pot găti și în cuptor.

Vă sfătuiesc să nu feliați ruladele cât timp sunt fierbinți. Dați-le un timp să se răcorească. Cum am menționat deja, ele se pot servi și reci. Eu am încercat doar varianta în multicooker și vă garantez că puiul nu se usucă după ce se răcește.

Aceasta este una dintre rețetele pe care le-am făcut des în ultima vreme, care are succes unanim de fiecare dată când este pusă pe masă. Sper să fie și pe gustul vostru!

Poftă bună!

Alte rețete cu pui: 
Alte rețete la multicooker: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *