Pentru toate serile în care cina e musai să fie rapidă există quesadilla.

Pentru toate resturile din frigider care se cer reciclate există quesadilla.

Pentru toți părinții care sunt prea storși de puteri să pună pe masă o cină elaborată există quesadilla.

Pentru toți copiii mofturoși care n-ar mânca sandwich-uri, dar nici carne de vită există quesadilla.

Da, da! Quesadilla e un fel de minune a bucătăriei mexicane (minune pentru toate acele femei care sunt în criză de timp ori n-au idee ce să pună seara pe masă). Rapidă, simplă și versatilă … quesadilllaaaa! 🙂

Dar să o luăm cu începutul. Ce este quesadilla, de fapt? Quesadilla este compusă din 2 părți, din tortilla și umplutură. Elementul obligatoriu într-o quesadilla este brânza. Ea trebuie să aibă capacitatea de a se topi și de a se întinde la contactul cu căldura, în urma încălzirii foilor de tortilla pe plită sau în tigaie. De aici îi și vine numele acestui preparat. În limba spaniolă, „queso” înseamnă brânză. Pe lângă brânză, se pot adăuga orice alte ingrediente: legume proaspete, în conservă sau gătite, carne de pui, curcan, vită sau porc, șuncă, etc. Grătarul făcut cu o zi înainte merge perfect să fie folosit pe post de umplutură într-o quesadilla.

Quesadilla se poate servi simplă ori cu un sos pe gustul vostru: sos BBQ, sos de smântână cu usturoi, guacamole, etc. De această dată, am făcut cea mai simplă quesadilla dintre toate. Am servit-o fără sos, doar cu o salată de roșii, castraveți și ceapă verde.

Mai jos, găsiți ingredientele pe care le-am folosit. Cantitățile depind de preferințele voastre.

Ingrediente: 

  • 3 tortilla (cumpărate)
  • aprox. 150g cașcaval
  • aprox. 150-200g șuncă
  • o jumătate de conservă de porumb boabe
  • măsline

+ roșii, castraveți, ceapă verde, sare și piper pentru salata de crudități

Mod de preparare: 

Pasul 1

Întâi, mi-am pregătit toate ingredientele. Trebuie să le am pe toate la îndemână pentru momentul în care mă apuc de asamblarea foilor de tortilla.

Cașcavalul l-am dat pe răzătoarea mare. Șunca am tăiat-o în felii potrivite. Porumbul l-am trecut sub jet de apă și l-am scurs bine de lichid. Măslinele le-am feliat.

Menționez că noi consumăm rar mezeluri și, atunci când o facem, căutăm mezeluri cu eticheta (cât mai) curată. Am găsit un mic producător (cred că a crescut între timp) care are astfel de produse, fără E-uri.

Pasul 2

De cele mai multe ori, quesadilla o fac în tigaie. De această dată, am fost la cabană, așa că am pus grătarul electric în funcțiune. Am pus tortilla pe grătar și am presărat cașcavalul pe suprafața ei. Pe o jumătate de lipie am adăugat restul ingredientelor, șunca, porumbul și măslinele. Am așteptat ca brânza să înceapă să se topească și, cu ajutorul unei spatule, jumătatea de tortilla fără umplutură am adus-o peste cealaltă jumătate.

Pasul 3

Am lăsat tortilla să se rumenească ușor pe ambele părți. La fel am procedat și cu celelalte 2 tortilla.

Nimic complicat, nu? Quesadilla se taie în 2, 3 sau 4 triunghiuri și se servește imediat, caldă. De obicei, acasă, gătesc quesadilla într-o singură tigaie. Pentru a le păstra pe primele calde, pornesc cuptorul la 110-120° Celsius și, cum scot quesadilla din tigaie, o pun în cuptor, într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt.

Gata! Aveți o idee pentru ultima masă din zi. Să aveți poftă! 🙂

Pe blog, găsiți și mai multe idei pentru cină, unele simple, altele ceva mai complexe, grupate într-un articol, „Inspirație în bucătărie: peste 50 de rețete de servit la cină”.

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

3 Comments on Quesadilla cu șuncă și cașcaval

  1. Salut Flavia!
    Te rog dacă se poate să îmi spui numele producătorului cu produse fără E-uri. Extrem de rar cumpăr mezeluri, și m-ar ajuta în caz de nevoie să știu de unde pot cumpăra.
    Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *