Am zile în care nu pot să aloc gătitului prea mult timp. Dacă sunt obligată să fac compromisuri în privința timpului, nu sunt dispusă să sacrific gustul. Sunt o gurmandă și îmi place mâncare bună. 🙂
Am crescut cu mâncare gătită în casă. În timp, am învățat că nu e musai să mănânci ciorbă la prânz, felul 1 și felul 2, că există combinații mult mai nutritive care nu necesită mult timp până să fie puse pe masă.
Astăzi vreau să vă propun o rețetă simplă, rapidă și delicioasă pentru masa de prânz: ouă cu somon afumat. De fapt, nu e bună de servit doar la prânz, ci la oricare masă principală în funcție de cum sunteți obișnuiți să mâncați. De exemplu, nouă nu ni s-ar potrivi la micul dejun, pentru că la prima masă din zi consumăm alimente precum iaurt, fructe, cereale, budinci, avocado, etc.
Mai jos, vă las ingredientele pe care le-am folosit pentru acest prânz rapid. Sper să fie pe gustul vostru.
Ingrediente:
Pentru 2 porții
- 3 chifle mici
- 4 ouă
- feta (aprox. 30g)
- brânză tartinabilă
- somon afumat (aprox. 100g)
- 2 cepe verzi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pasul 1
Am tăiat chiflele în două și le-am așezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le-am stropit cu (foarte) puțin ulei de măsline și le-am rumenit în cuptor. Am setat cuptorul la 200° C, setat să difuzeze căldură sus-jos, cu ventilația pornită. Am lăsat chiflele în cuptor timp de aproximativ 10 minute.
Pasul 2
Din cele 4 ouă am făcut o omletă simplă, condimentată cu sare și piper.
Pasul 3
După ce chiflele au fost rumenite și răcorite și restul ingredientelor pregătite, m-am apucat să le montez în farfurie. Chiflele le-am uns cu brânză tartinabilă și le-am așezat în farfurie. Peste ele am pus fâșii de somon afumat, bucăți de feta și rondele de ceapă verde.
Lângă bunătatea din farfurie, am făcut o salată cu roșii, castraveți, salată iceberg și, din nou, ceapă verde. Noi suntem mari consumatori de ceapă și usturoi. 🙂
Bineînțeles că proporțiile din farfurie au variat în funcție de kilograme, înălțime și apetit. :)) Eu m-am mulțumit cu o jumătate de chiflă pe când porția soțului a fost (mai mult decât) dublă.
Prânzul s-a servit cu poftă, până la ultima firimitură.
Voi ce rețete rapide pregătiți atunci când timpul nu-i prea generos cu voi?
Alte rețete rapide:
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Ceva numai bun sa-ti astamperi foamea 😉
Să știi că nu-i numai de astâmpărat foamea, că mănânci pe săturate. 🙂