Care & Beauty

Substanțele la care este alergică pielea mea – 4 substanțe la care am o sensibilitate moderată (#4 – Pielea mea alergică)

Continui seria despre alergii. V-am povestit deja despre substanțele la care am descoperit că am o reacție alergică intensă, 3 la număr. Mai jos, găsiți detalii despre cele 4 substanțele la care, în urma testării PATCH (bateria standard europeană), am descoperit că am o sensibilitate moderată. Din informațiile pe care le am de la doctorul […] Citește mai mult…

Substanțele la care este alergică pielea mea – 3 substanțe la care am o sensibilitate intensă (#3 – Pielea mea alergică)

În articolul anterior, am promis că revin cu detalii despre substanțele la care este alergică pielea mea. Așa cum vă spuneam, am identificat 7 alergeni, la 3 am avut o sensibilitate intensă, iar la 4 dintre ei sensibilitatea a fost scăzută. Mai jos, găsiți informații despre fiecare alergen în parte, unde se găsește, ce înseamnă, […] Citește mai mult…

Testarea PATCH bateria standard europeană. Ce presupune? Cine o poate face? Ce determină? (#2 – Pielea mea alergică)

  Am revenit cu al doilea articol din seria „Pielea mea alergică” în care vreau să vă dau mai multe detalii despre testul pe care l-am făcut pentru a-mi identifica alergiile cutanate. În articolul anterior, am povestit despre dermatitele mele, dermatita periorală și dermatita de contact. Acolo găsiți mai multe detalii legate de context și […] Citește mai mult…

Dermatita periorală și dermatita de contact. La ce am descoperit că este alergică pielea mea (#1 – Pielea mea alergică)

        Astăzi încep o serie de articole în care vreau să vă povestesc lupta pe care am dus-o în ultimele luni, cum am descoperit la ce este alergică pielea mea, ce înseamnă fiecare alergen în parte, ce tratamente am urmat, etc. Având în vedere că sunt multe de povestit, voi scrie mai […] Citește mai mult…

Morning Pages – un ritual zilnic care îți va face bine

Viețile noastre sunt pe repede înainte, cu roluri multiple, sarcini multe și sentimente de toate felurile. Avem de gestionat joburi, școli, relațiile cu copiii și partenerii de viață, avem facturi de plătit, griji de disipat, bucurii de trăit, împliniri de savurat și dezamăgiri de încasat. Viețile ne sunt pline cu de toate. Creierul nostru este […] Citește mai mult…

Răceală și gripă versus COVID-19. Care sunt diferențele între ele?

Școlile și grădinițele s-au închis. Contextul actual este extrem de diferit față de cel existent în anii trecuți, în aceeași perioadă, datorită risculului infectării cu COVID-19. Mă întrebam la început de an școlar ce se va întâmpla atunci când copiii vor merge în colectivitate și, inevitabil, vor apărea răcelile de sezon, chiar și gripa. Așa […] Citește mai mult…

Tu când ai vorbit ultima oară, deschis, despre problemele tale de sănătate? (P)

  Trăim într-o societate în care încă ne lovim de o sumedenie de subiecte tabu, unele despre care ne este rușine să vorbim, deși ele țin de sănătatea noastră. Unul dintre aceste subiecte este incontinența urinară care afectează un număr foarte mare de femei și nu numai, însă astăzi vreau să ne referim doar la […] Citește mai mult…

Despre mușcătura de căpușă (prevenție, pericole, tratament)

Scriu acest articol pentru că îmi doresc să împărtășesc cu voi din informațiile pe care le-am acumulat în ultimul timp în urma mușcăturii de căpușă de care a suferit Antonia zilele trecute. Despre experiența noastră am povestit aici.     Unde și când sunt prezente căpușele? Căpușele sunt prezente atât în zonele rurale, cât și […] Citește mai mult…

1 2 3