V-am mai spus că oala asta, slow cooker-ul, este magică. Este adevărat că nu m-am încumetat să gătesc în ea rețete sofisticate, ci, mai degrabă, am optat pentru rețete simple, pe placul marii majorități. Mi-ați spus că vreți să pun, pe blog, mai multe rețete la slow cooker, că vă ajută să vă inspirați. Mă conformez și pun aici cam tot ce gătesc la slow cooker (unele preparate nu mai apucă să fie pozate), chiar dacă nu-s rețete nu știu cât de elaborate. Sper să vă fie de folos!

 

Astăzi vă propun o mâncare de mazăre cu pui în sos de roșii, o rețetă pentru care am folosit doar 7 ingrediente, cu tot cu sare și piper. 🙂

 

Care este mâncarea pe care o pregătiți cel mai des în slow cooker?

 

 

Ingrediente: 

 • 5 pulpe de pui dezosate
 • 600-700g mazăre
 • 2 morcovi mari
 • 1 ceapă albă, mare
 • 1 cană suc de roșii (cu pulpă)
 • sare
 • piper

 

Mod de preparare:

 1. Pentru această rețetă am folosit mazăre congelată pe care am lăsat-o la decongelat, în frigider, peste noapte. Eu nu pun nimic congelat la gătit. Am răbdare să se decongeleze. 🙂
 2. Pulpele le-am spălat și le-am curățat de grăsime. Au fost pulpe fără piele. Puteți folosi și piept de pui, dar eu prefer pulpele pentru că au carnea mai fragedă.
 3. În vasul slow cooker-ului pus mazărea decongelată, pulpele tăiate în bucăți potrivite, morcovii tăiați cubulețe, ceapa tocată, sucul de roșii, puțină sare și puțin piper. De această dată, nu am pus niciun condiment în plus, deși sunt o mare iubitoare de condimente.
 4. Am setat oala pe treapta High, pentru 3 ore.

 

Și asta a fost! Nu-i o mâncare complicată și, cel mai important, se gătește singură. 🙂

 

 

 

Alte rețete la slow cooker:

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *