Pastele tartinabile sunt întotdeauna binevenite. Pot fi un mic dejun rapid, o gustare sățioasă și își pot face loc chiar și pe un platou cu aperitive. Aș zice că sunt o opțiune de luat în calcul și pentru cină.

Se pot realiza o mulţime de combinaţii gustoase, adaptate tuturor membrilor familiei, cu puţine ingrediente. În plus, pregătirea unei reţete tartinabile nici nu ia prea mult timp. Pastele tartinabile din comerţ nu sunt tocmai o alegere inspirată, pentru că majoritatea, pe lângă ingredientele principale, conţin conservanţi, arome, coloranţi şi grăsimi nesănătoase.

Astăzi vă propun o rețetă de pastă tartinabilă din ouă fierte. Aveți nevoie de câteva ingrediente simple și în 10-15 minute rețeta voastră este gata de uns pe pâine sau pe crackerși, depinde ce preferați.

 

Ingrediente: 

  • 3 ouă
  • 1 fir de ceapă verde
  • 80g iaurt grecesc
  • 30g ricotta
  • sare
  • piper
  • boia

 

Mod de preparare:

  1. Întâi, am fiert ouăle suficient timp pentru a fi tari (8 minute pentru un ou de mărime medie). După ce au fost fierte, le-am lăsat în apă rece până s-au răcit aproape complet.
  2. Am curățat ouăle de coajă și le-am tăiat în 4. Am văzut că sunt rețete în care se folosesc doar gălbenușurile. Eu am ales să folosesc și albușurile. Ceapa verde am tăiat-o mărunt.
  3. Am pus toate ingredientele în blender și le-am mixat până am obținut o pastă fină. Dacă nu aveți ricotta, o puteți înlocui cu iaurt grecesc. De asemenea, puteți pune iaurt în funcție de consistența pe care doriți să o aibă pasta voastră tartinabilă.

 

Simplu, nu? Până veți încerca rețeta, va trebui să mă credeți pe cuvânt că este simplu de realizat și delicioasă la gust. 🙂

Mai jos, vă propun și alte rețete tartinbile. Cu siguranță, măcar una dintre ele va fi pe placul vostru.

 

Alte rețete tartinabile:

 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

4 Comments on Pastă tartinabilă din ouă fierte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *