Le-am numit tartine, dar nu conţin pâine. Am înlocuit pâinea cu rondele de cartof dulce, pentru simplul fapt că aveam prea mulţi cartofi dulci şi trebuia să-i folosesc. Mai aveam şi o jumătate de cutie de ricotta care se cerea folosită. Aşa cum ştiţi, încerc să evit pe cât pot risipa alimentară şi încropesc reţete care să salveze ingredientele la pas perisabilitate. Pentru această reţetă aveţi nevoie de foarte puţină îndemânare în bucătărie şi de foarte puţine ingrediente.

 

Ingrediente: 

  • 1 cartof dulce
  • 100g ricotta
  • boia dulce de ardei
  • câteva fire de chivas/cepşoară
  • ulei de măsline

Mod de preparare: 

  1. Am curăţat cartoful dulce de coajă şi l-am spălat bine. Apoi, l-am tăiat în rondele groase de aproximativ 4-5 mm.
  2. Rondelele de cartof dulce le-am aşezat într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt şi le-am stropit cu ulei de măsline (foarte puţin). Am dat tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 20-25 de minute.
  3. Între timp, m-am ocupat de brânză. Am amestecat ricotta cu boiaua dulce de ardei şi cu firele tocate mărunt de chives. Chives este denumirea în engleză, însă folosită şi în România. În limba română, această verdeaţă din familia cepelor şi a usturoiului se traduce arpagic sau cepşoară. De fapt, sunt nişte fire subţiri de verdeaţă, foarte asemănătoare la gust cu firele de ceapă verde.
  4. Când rondelele de cartof dulce au fost gata, le-am lăsat la răcit şi le-am uns (decorat, mai bine zis) cu crema de brânză. Şi gata cina noastră reciclată! 🙂

Lângă aceste tartine cu brânză şi cartof dulce, am făcut şi câţiva cartofi dulce cu rozmarin şi sos de iaurt cu usturoi. Poftă bună! 🙂

 

Alte reţete cu cartof dulce: 

Cartofi dulci copţi cu sos de avocado şi ardei copt

Salată cu cartofi dulci

Chiftele cu cartof dulce

Supă cremă de cartof dulce cu conopidă

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *