Ce putem face din 7 ciuperci, 7 ouă de prepeliţă şi o bucată de telemea? Nişte ciuperci umplute care se pot servi la micul dejun, la prânz, la cină sau pe post de aperitive, pentru că aceste ciuperci se potrivesc de minune şi pe un platou rece.

Reţeta nu-i deloc costisitoare şi nici complicată, dar vă garantez că este delicioasă. Bine, gustul nu se poate proba pe poveşti, ci doar pe încercate, aşa că vă încurajez să o încercaţi şi să reveniţi cu un feedback. 🙂

 

 

Ingrediente: 

  • 7 ciuperci champignon
  • 7 ouă de prepeliță
  • 1 bucată mică de telemea
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

Am spălat ciupercile, le-am curățat de impurități și le-am îndepărtat codițele. Pentru că nu facem risipă, codițele nu le-am aruncat, ci le-am pus deoparte, lângă restul ciupercilor din frigider și le-am folosit într-o tocăniță de ciuperci cu mascarpone (absolut delicioasă).

Vă sfătuiesc să folosiți ciuperci cam de aceleași dimensiuni (medii sau mari). În cazul meu, ciupercile au fost de mărime medie.

 

 

Pasul 2

Pe o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt, am așezat ciupercile și le-am dat la copt, la 180°C, pentru aproximativ 10 minute.

 

Pasul 3

La copt, în pălărie, ciupercile au adunat apă pe care am vărsat-o. Apoi, am pus, în fiecare, câte o bucățică de telemea și câte un ou de prepeliță. Am condimentat cu sare și piper.

 

 

Se întâmplă și accidente (vezi oul pus pe lângă ciupercă) 🙂


Pasul 4

Am setat cuptorul să difuzeze căldură sus-jos, funcție pe care o au cuptoarele electrice, și am dat ciupercile la copt, la 180°C, timp de aproximativ 15 minute.

 

 

Le-am servit la prânz, lângă alte preparate reci și cu o salată generoasă de crudități. Este o rețetă simplă și gustoasă.

 

 

Alte mâncăruri cu ciuperci: 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *