Hummus-ul este una dintre rețetele simple și versatile care se poate servi ca aperitiv sau chiar și la o masă principală. Merge de minune cu crackerși, lipie, pâine prăjită sau cu bastonașe de legume.

Hummus-ul este un preparat pe bază de năut, originar din Orientul Mijlociu. A devenit popular în lumea întreagă pentru că este delicios și ușor de preparat. Despre năut poate este important să știți că este o sursă foarte bună de proteine vegetale și fibre.

Vă las mai jos rețeta de hummus cu ardei copt care mie îmi place tare mult.

Ingrediente: 

    • 1 conservă de năut (400g)
    • 2 ardei kapia copți
    • 2 căței de usturoi
    • 1/2 lingură de tahini
    • 2 linguri zeamă de lămâie
    • sare
    • piper
    • boia afumată
    • pudră de chimen

Mod de preparare: 

Pasul 1

Am scursul năutul de apa din conservă și l-am trecut printr-un jet de apă. Apa din conservă nu am aruncat-o pentru că mă va ajuta să-mi mixez hummus-ul. Pe cât posibil, am încercat să înlătur tecile boabelor de năut.

Pasul 2

Am pus în blender toate ingredientele: năutul, ardeiul copt, tahini (pastă de susan), usturoiul, zeama de lămâie și condimentele. Le-am mixat până am obținut o pastă fină. Pentru a ajunge la consistența dorită, am folosit puțină apă din conservă.

Acum să vă povestesc puțin despre ingrediente:

      • Prefer să folosesc năut din conservă (fără crocobauri) pentru simplul fapt că este mai ușor de folosit, nu mai pun năutul la înmuiat cu o seară înainte și nu îl mai fierb.
      • Ardeiul copt l-am avut în congelator (am ardei puși pe iarnă) și l-am decongelat înainte să-l folosesc. Ardeiul îl puteți coace în cuptor.
      • Limitez cantitatea de tahini pentru că are multe calorii, dar și pentru că mi se pare că, în cantitate mai mare, dă un gust amar hummus-ului.
      • Nu adaug ulei de măsline. Uleiul de măsline are un aport considerabil de calorii, așa că, în loc de ulei, folosesc apa din conservă pentru a-i da hummus-ului consistența dorită.

Hummus-ul l-am servit cu crackerși și bastonașe de legume (castraveți, morcovi, ardei). Sper ca această rețetă să fie pe gustul vostru. Pe blog, găsiți și alte rețete tartinabile:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *