Când timpul ne permite, ne petrecem după-mesele în parc. Ar fi prea târziu să mâncăm cina la 20:30-21:00 când ajungem acasă aşa că sunt mereu în căutare de preparate pe care le putem lua cu noi şi servi în parc. Chiftelele acestea sunt o improvizaţie rapidă, dar reuşită.
Ingrediente:
- 1 dovlecel mic
- 3 cartofi dulci mici
- 1 ceapă eşalotă (sau 1/2 ceapă roşie)
- 1 ou
- 2 linguri făină de ovăz (fulgi de ovăz măcinaţi)
- un vârf de linguriţă de chimen pudră
- pătrunjel verde
- oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Dovlecelul l-am spălat şi l-am răzălit pe răzătoarea mare. L-am lăsat la scurs.
- Cartofii dulci i-am spălat, i-am curăţat şi i-am dat pe răzătoarea mare. Peste ei am adăugat ceapa tocată mărunt, făina de ovăz, oul şi condimentele. Peste cartofi am adăugat dovlecelul scurs bine de apă.
- Am amestecat bine şi am format chiftele de mărimi potrivite.
- Le-am aşezat într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt şi le-am dat în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Le-am ţinut aprox. 20 de minute pe o parte şi încă 15 minute pe cealaltă.
Le-am servit cu sos de iaurt cu usturoi.
Alte reţete de chiftele:
Chiftele din carne de vită cu coriandru
Chifteluţe de legume cu sos de avocado
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.