chiftele cu cartof dulce

 

Când timpul ne permite, ne petrecem după-mesele în parc. Ar fi prea târziu să mâncăm cina la 20:30-21:00 când ajungem acasă aşa că sunt mereu în căutare de preparate pe care le putem lua cu noi şi servi în parc. Chiftelele acestea sunt o improvizaţie rapidă, dar reuşită.

 

Ingrediente: 

  • 1 dovlecel mic
  • 3 cartofi dulci mici
  • 1 ceapă eşalotă (sau 1/2 ceapă roşie)
  • 1 ou
  • 2 linguri făină de ovăz (fulgi de ovăz măcinaţi)
  • un vârf de linguriţă de chimen pudră
  • pătrunjel verde
  • oregano
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare: 

  1. Dovlecelul l-am spălat şi l-am răzălit pe răzătoarea mare. L-am lăsat la scurs.
  2. Cartofii dulci i-am spălat, i-am curăţat şi i-am dat pe răzătoarea mare. Peste ei am adăugat ceapa tocată mărunt, făina de ovăz, oul şi condimentele. Peste cartofi am adăugat dovlecelul scurs bine de apă.
  3. Am amestecat bine şi am format chiftele de mărimi potrivite.
  4. Le-am aşezat într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt şi le-am dat în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Le-am ţinut aprox. 20 de minute pe o parte şi încă 15 minute pe cealaltă.

Le-am servit cu sos de iaurt cu usturoi.

 

 

Alte reţete de chiftele:

Chiftele din carne de vită cu coriandru

Chifteluţe de legume cu sos de avocado

Chiftelute de legume cu sos de avocado

Chifteluţe cu somon

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *