Astăzi am pentru voi o rețetă super simplă care nu necesită cantități exacte, pe care eu o fac de multă vreme, rulouri din piept de pui învelite în bacon, gătite la multicooker (și la cuptor, dacă vreți să capete o crustă crocantă).

Știți ce-mi place mie la această rețetă (în afara faptului că rulourile sunt delicioase)? Am mai multe motive:

 1. La multicooker, se gătește foarte repede și n-are nevoie de prea multă pregătire.
 2. Rulourile se pot servi calde, cu garnitură, sau reci, direct de la frigider, ca atare, incluse într-o salată ori pot să înlocuiască mezelurile pentru sandwich. Pe scurt, sunt versatile.
 3. Gătite la multicooker, indiferent dacă sunt servite calde sau reci, rulourile nu ies uscate.

Cred că v-am dat suficiente motive să încercați această rețetă. Vă las ingredientele pe care le-am folosit, modul de preparare și voi îmi spuneți dacă este pe placul vostru.

Ingrediente:

 • 2 bucăți de piept de pui
 • 250g fâșii subțiri de bacon
 • sare
 • piper
 • boia afumată
 • usturoi granulat
 • busuioc uscat

Mod de preparare:

Pasul 1

Întâi, m-am ocupat de carne. Am tăiat-o în fâșii lungi cam cât degetul arătător și puțin mai groase decât acesta. Bineînțeles, carnea nu are o formă regulată, așa că fâșiile vor fi și ele iregulate. Nu-i nicio problemă. Mărimile ușor diferite ale bucăților de carne nu le vor influența gătirea.

Pasul 2

Am amestecat condimentele. Aici nu vă pot da cantități exacte. Le adăugați după gust.

Carnea am amestecat-o bine cu condimentele.

Pasul 3

Bucățile de carne le-am învelit în fâșii de bacon. În momentul în care le înveliți, ar fi bine ca baconul să acopere carnea în întregime. Astfel, veți evita uscarea acesteia.

Pasul 4

Am trecut la gătirea rulourilor. Aici aveți 2 opțiuni (ambele la multicooker, dar le puteți găti și la cuptor):

 1. Cel mai simplu este să adăugați în vasul multicooker-ului vreo 200ml de apă și să poziționați rulourile pe un grătar (multicooker-ul meu are grătar, dar am și unul din silicon), în interiorul vasului aparatului. Rulourile le puteți pune și unul peste celălalt. Închideți capacul multicooker-ului și supapa pentru presiune. Setați oala pe funcția Poultry. Această funcție are un timp presetat de 15 minute. Nu e nevoie să îl schimbați. Acesta este modul de gătire pe care îl urmez cel mai des.
 2. Puteți opta să gătiți rulourile pe pat de mere. Tăiați, în bucăți mari, vreo 4-5 mere, cât să acopere fundul vasului și adăugați circa 150 ml de apă în vasul aparatului. Puneți rulourile peste bucățile de mere, închideți capacul și supapa pentru presiune. Setați oala pe aceeași funcție, pentru același timp, 15 minute.

Precizez (încă o dată) că eu folosesc de mult timp multicooker-ul de la CrockPot și sunt foarte mulțumită de el. Mă ajută să economisesc destul de mult timp în bucătărie. La cât de mult gătesc, chiar nu știu ce m-aș face fără el.

Pasul 5

După ce timpul de gătire s-a terminat, am lăsat oala să se depresurizeze singură (vreo 10 minute). Apoi, am deschis supapa pentru presiune și capacul. Rulourile se pot servi imediat, însă mie îmi place să le rumenesc puțin în cuptor. Am încins cuptorul la 200° Celsius, setat să difuzeze căldură sus-jos cu ventilația pornită. Am transferat rulourile din piept de pui într-o tavă ceramică și le-am dat la rumenit, pe treapta din mijloc a cuptorului, timp de aproximativ 10 minute.

Poftă bună! 😊

Alte rețete gătite la multicooker: 


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *