Dacă vă spun că am făcut cel mai bun risotto din lume, înseamnă că mă laud? 🙂

O fi laudă ori n-o fi, să știți că pentru mine acesta a fost cel mai bun risotto din câte am mâncat până acum.

Nu aveți timp să gătiți? Nici eu nu excelez la capitolul timp, dar oala mea magică, așa cum am botezat multicooker-ul de la Crock-Pot, îmi vine foarte des în ajutor și a făcut-o și de această dată. Acest risotto delicios a fost gata în 20 de minute din care mai mult de jumătate le-am petrecut făcând altceva prin casă. Multicooker-ul și-a făcut treaba mai mult singur decât cu ajutorul meu. 🙂

Să trecem la ingrediente și la modul de preparare …

Ingrediente: 

Pentru 2 porții (generoase)

 • 150g orez arborio (cântărit nefiert)
 • 250g cubulețe de bacon
 • 1 ceapă galbenă mică
 • 300ml supă de pui + 100 ml apă (sau 400ml supă)
 • o mână generoasă de mazăre (congelată)
 • ulei de măsline
 • 20g unt
 • 25g parmezan
 • sare (dacă mai este nevoie)
 • piper
 • frunze de pătrunjel

Mod de preparare: 

Pasul 1

Întâi, mi-am pregătit ingredientele. Supa de pui am avut-o la congelator. Pentru această rețetă, am decongelat supa peste noapte, la frigider. Ceapa am tocat-o mărunt și orezul l-am spălat bine într-o sită. Cam atât am avut de pregătit.

Câteva detalii despre orezul pe care îl folosim pentru risotto

Atunci când gătim risotto, recomandarea este să folosim un orez cu un conținut ridicat de amidon pentru a obține un preparat final cremos (particularitate pe care risotto-ul o are). Dacă vă întrebați ce tip de orez putem folosi pentru risotto, atunci este bine să știți că pe rafturile magazinelor veți găsi cel mai des 2 tipuri de orez ideale pentru risotto, Arborio și Carnaroli, însă mai sunt și alte tipuri potrivite pentru acest preparat, dar mai puțin întâlnite: Bomba, San Andrea, Roma … și cred că ar mai fi câteva.

Pasul 2

Am setat multicooker-ul pe funcția Brown/Saute timp de 5 minute. După ce oala s-a încins (există un semnal sonor care ne atenționează când este oala pregătită/când încep cele 5 minute), am adăugat puțin ulei de măsline și am călit ceapa tocată timp de vreo 2 minute. Apoi, am adăugat cubulețele de bacon și am continuat să amestec timp de aproximativ 2 minute. În ultimul minut, am adăugat orezul (spălat), mazărea (eu am folosit mazăre congelată). Când cele 5 minute au fost gata, am adăugat supa de pui. De fapt, eu am pus 300ml de supă de pui + 100ml de apă. Lichidul trebuie să acopere ingredientele și supa de pui pe care o aveam nu era suficientă.

Pasul 3

În acest punct, am setat multicooker-ul pe funcția Rice/Risotto, am închis supapa de presiune și am lăsat oala să-și facă treaba. Această funcție are un timp presetat de 12 minute pe care nu l-am modificat.

Când s-a scurs timpul, am lăsat oala 1-2 minute să se depresurizeze puțin singură și apoi, cu grijă, am deschis supapa de presiune. Am adăugat în oală untul și parmezanul ras fin și am amestecat bine. Nu am mai adăugat sare, pentru că, din punctul meu de vedere, baconul, supa de pui și parmezanul au dat un gust suficient de sărat.

Am servit imediat risotto-ul cu piper proaspăt râșnit și frunze de pătrunjel verde. Pătrunjelul îl puteți înlocui cu cepșoară și sunt sigură că risotto-ul va fi la fel de delicios, poate chiar și mai bun. 🙂

Poftă bună!


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *