Am avut musafiri si imi doream sa gatesc ceva ce nu am mai incercat pana acum …Evrika! Salata de cartofi dulci si pulpe de pui la cuptor cu iaurt. Salata asta de cartofi dulci este extrem de simpla si gustoasa. Merge atat pentru parinti si bunici pofticiosi, cat si pentru bebelusi mai mari (fara fulgii de chilli).
*Reteta de post (fara feta)
Ingrediente:
- 3 cartofi dulci
- 3 fire de ceapa verde
- aproximativ 100-150g branza feta
- sare
- piper
- fulgi de chilli
- ulei de masline
Mod de preparare:
- Am spalat si curatat catofii. I-am taiat cubulete si i-am intins intr-o tava (tapetata cu hartie de copt) intr-un singur strat. I-am stropit cu putin ulei de masline, am presarat sare (eu folosesc sare roz), piper proaspat macinat si fulgi de chilli.
- Am dat cartofii la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute (in cuptorul preincalzit la 200 de grade).
- Intre timp, am maruntit branza cu ajutorul unei furculite si am taiat ceapa in rondele fine. Folosesc proportii egale cartofi-ceapa verde, adica la 3 cartofi pun 3 cepe, la 2 cartofi adaug 2 cepe, s.a.m.d.
- Cand am scos cartofii din cuptor, am adaugat branza (direct in tava) si i-am lasat sa se „odihnesca” vreo 10 minute.*
- Am pus cartofii intr-un bol incapator si am adaugat ceapa taiata.
- Optional, langa cartofi puteti pregati un sos cu iaurt. Eu am mixat in blender 3 catei de usturoi, 5 castraveti murati mici (cornichon), cateva frunze de patrunjel cu vreo 3 linguri generoase de iaurt grecesc.
Imi place salata asta pentru ca simplu de facut, rapida, gustoasa si merge servita atat rece, cat si calda. In plus, nu e foarte calorica.
Alte retete cu cartof dulce (pentru bebelusi si nu numai):
Duo parfumat de dovleac cu cartof dulce
Crema de branza cu conopida si cartof dulce
Quinoa cu broccoli si cartof dulce
Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.