Salata aceasta cu cartofi dulci este extrem de simplă de făcut. Este potrivită atât pentru părinți și bunici pofticioși, cât și pentru bebeluși mai mari.
Ingrediente:
- 3 cartofi dulci
- 3 fire de ceapă verde
- aproximativ 100-150g brânză feta (sau telemea)
- sare
- piper
- fulgi de chili (opțional)
- ulei de măsline
Mod de preparare:
- Am curățat și spălat cartofii dulci. I-am tăiat cubulețe și i-am întins într-o tavă (tapetată cu hârtie de copt) într-un singur strat. I-am stropit cu puțin ulei de măsline.
- Am dat cartofii la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute (în cuptorul preîncălzit la 180° Celsius).
- Între timp, am mărunțit brânza cu ajutorul unei furculițe și am tăiat ceapa în rondele. Eu folosesc proporții egale cartofi-ceapă verde, adică la 3 cartofi medii pun 3 cepe, la 2 cartofi adaug 2 cepe, ș.a.m.d.
- Când am scos cartofii din cuptor, am adăugat brânza (direct în tavă) și i-am lăsat să se „odihnească” vreo 5 minute.
- Am transferat cartofii cu brânză într-un bol încăpător și am adăugat rondelele de ceapă verde. Am condimentat salată, după gust, cu sare, piper și fulgii de chili.
Această salată o puteți servi și cu un sos de iaurt cu usturoi. Puteți opta pentru un sos făcut din următoarele ingrediente: 3 căței de usturoi, 5 castraveți murați mici (cornichon), câteva frunze de pătrunjel și 3 linguri generoase de iaurt grecesc.
Îmi place salata aceasta pentru că este ușor de făcut, rapidă, gustoasă și merge servită atât rece, cât și caldă.
Alte retete cu cartof dulce:
- Creveţi cu cartofi dulci
- Budincă de cartofi dulci cu brânză dulce (fără zahăr)
- Supă cremă de cartof dulce copt cu linte roșie
- Negrese cu cartof dulce (reţetă vegană)
- Pancakes cu cartof dulce
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.