Salata aceasta cu cartofi dulci este extrem de simplă de făcut. Este potrivită atât pentru părinți și bunici pofticioși, cât și pentru bebeluși mai mari.

Ingrediente: 

  • 3 cartofi dulci
  • 3 fire de ceapă verde
  • aproximativ 100-150g brânză feta (sau telemea)
  • sare
  • piper
  • fulgi de chili (opțional)
  • ulei de măsline

Mod de preparare: 

  1. Am curățat și spălat cartofii dulci. I-am tăiat cubulețe și i-am întins într-o tavă (tapetată cu hârtie de copt) într-un singur strat. I-am stropit cu puțin ulei de măsline.
  2. Am dat cartofii la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute (în cuptorul preîncălzit la 180° Celsius).
  3. Între timp, am mărunțit brânza cu ajutorul unei furculițe și am tăiat ceapa în rondele. Eu folosesc proporții egale cartofi-ceapă verde, adică la 3 cartofi medii pun 3 cepe, la 2 cartofi adaug 2 cepe, ș.a.m.d.
  4. Când am scos cartofii din cuptor, am adăugat brânza (direct în tavă) și i-am lăsat să se „odihnească” vreo 5 minute.
  5. Am transferat cartofii cu brânză într-un bol încăpător și am adăugat rondelele de ceapă verde. Am condimentat salată, după gust, cu sare, piper și fulgii de chili.

Această salată o puteți servi și cu un sos de iaurt cu usturoi. Puteți opta pentru un sos făcut din următoarele ingrediente: 3 căței de usturoi, 5 castraveți murați mici (cornichon), câteva frunze de pătrunjel și 3 linguri generoase de iaurt grecesc.

Îmi place salata aceasta pentru că este ușor de făcut, rapidă, gustoasă și merge servită atât rece, cât și caldă.

Alte retete cu cartof dulce:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *