V-am mai spus și cu alte ocazii că nu sunt cea mai mare iubitoare de conopidă, însă sunt 2 rețete are au conopida la bază pe care nu le refuz niciodată: salata de conopidă cu cartofi și pasta tartinabilă de conopidă.

Mama făcea pasta de conopidă cu maioneză. Era delicioasă, bineînțeles! Totuși, am descoperit o variantă la fel de gustoasă, dar mult mai sănătoasă. Aici țin să menționez și beneficiile conopidei în cazul în care evitați această legumă:

→ este bogată în vitamina C

→ conține o cantitate generoasă de fibre

→ este bogată în acid folic

→ ca și minerale, conopida conține: magneziu, calciu și fosfor

Rețeta o găsiți mai jos. Este foarte ușor de făcut! Sper să fie pe gustul vostru!

Ingrediente: 

Pentru o porție mică

  • 200g conopidă blanșată sau gătită la aburi (aprox. 3 buchete mari)
  • 40g ricotta
  • 2 lgțe generoase (40g) de smântână
  • 1/2 lgță muștar
  • 1 cățel de usturoi
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
  • cepșoară

Mod de preparare: 

Pasul 1

Întâi, am gătit conopida. Aici aveți 2 posibilități: puteți blanșa conopida în mod clasic, în oala cu apă, pe foc ori o puteți găti la aburi dacă aveți un aparat potrivit pentru acest tip de gătire sau puteți folosi o sită pusă deasupra oalei cu apă care fierbe. Veți obține același rezultat.

De această dată, eu am blanșat conopida. Am pus la fiert apă cu sare. Când aceasta a atins punctul de fierbere, am adăugat buchetele de conopidă (desfăcute în buchete mai mici) pe care le-am lăsat la fiert timp de câteva minute (aprox. 5 minute) până am reușit să le pătrund destul de ușor cu furculița. Apoi, am trecut buchetele de conopidă printr-un jet de apă rece pentru a opri procesul de gătire. Mie nu îmi place conopida foarte gătită. O prefer ușor crocantă și la fel am gătit-o și pentru această rețetă.

Dacă aveți un multicooker (eu îl am pe cel de la CrockPot), conopida o puteți găti la aburi. Puneți 250ml de apă în vasul multicooker-ului și așezați buchetele de conopidă pe grătarul aparatului. Conopida ar trebui să fie gătită atât cât trebuie pe funcția STEAM, timp de 3 minute.

Am lăsat conopida să se răcească în totalitate înainte de a o amesteca cu restul ingredientelor.

Pasul 2

Într-un vas înalt, potrivit pentru blenderul vertical (voi folosiți tipul de blender pe care îl aveți), am pus conopida răcită, ricotta, smântâna, muștarul, usturoiul, sare și piper. Am mixat toate ingredientele până am obținut o pastă omogenă.

Pasul 3

Am adăugat frunze de pătrunjel tocat și cepșoară tocată. Cepșoara o puteți înlocui cu codițe de ceapă verde. A ieșit o bunătate!

Când vine vorba de frunzele verzi, în special de cele de pătrunjel, eu le păstrez la congelator gata tocate, într-o caserolă din plastic. De fiecare dată când gătesc, scot de acolo cantitatea de care am nevoie. Încerc să am un stoc generos de frunze de pătrunjel la congelator. De obicei, când vine mama la noi, îmi reface ea stocul. 🙂

Cepșoara am cumpărat-o gata tocată și congelată din Lidl. Se păstrează la congelator fel de bine ca frunzele de pătrunjel.

Sper ca această rețetă să fie pe gustul vostru! Merge minunat pe pâine prăjită, servită cu roșii.

O puteți include chiar și printre aperitivele de pe masa voastră de sărbătoare!

Poftă bună!

P. S: Dați-mi de veste dacă încercați rețeta! 🙂

Alte rețete tartinabile: 


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *