Știu că vă plac rețetele de gofre și v-am promis că voi pune pe blog mai multe idei, atât dulci, cât și sărate. Astăzi le-a venit rândul gofrelor cu spanac și telemea, care nouă ne plac tare mult. Atenție! Nu trebuie să fiți iubitori de spanac pentru ca această rețetă să urce rapid în topul preferințelor voastre. 😊

Îmi plac rețetele simple, rapide și versatile … știți asta deja! Această rețetă întrunește toate aceste caracteristici (pe lângă gust, că ce ar fi mâncarea fără gust?!). Aceste gofre le pregătesc, în general, pentru cină. Antonia le servește cu iaurt grecesc, iar pentru noi, cei mari, am descoperit o variantă super delicioasă, cu cremă de brânză, somon afumat, roșii și ceapă verde. Combinația este vis paradis, pe cuvânt! Dar mai bine să nu mă credeți pe cuvânt, ci să o încercați pe propriile voastre papile gustative. 😊

Ingrediente: 

Pentru 6 bucăți

  • 12-13 cuburi de spanac congelat
  • 3 ouă
  • 80g telemea
  • 160g făină
  • 150g iaurt de băut
  • 3 lg ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • oregano (opțional)
  • usturoi proaspăt sau uscat (opțional)

Pentru servire: 

  • cremă de brânză
  • somon afumat
  • ceapă verde
  • roșii

Mod de preparare: 

Pasul 1

Într-un vas încăpător, am spart ouăle și le-am bătut bine cu telul. Am adăugat restul ingredientelor lichide, uleiul și iaurtul de băut.

Pasul 2

Peste amestecul lichid, am adăugat făina și condimentele. Am amestecat, cu telul, până am obținut o compoziție omogenă.

Cu o lingură, am încorporat spanacul și telemeaua. Eu folosesc spanac congelat, tocat și porționat, pe care îl las la decongelat și, înainte de a-l adăuga în compoziție, îl storc bine de apă. Folosesc o telemea nu foarte sărată (înainte de a adăuga sare, țineți cont de cât de sărată este telemeaua pe care o folosiți), pe care o zdrobesc cu furculița.

Pasul 3

Am încins aparatul de gofre, am umplut fiecare formă fără să depășesc marginile (am pus aprox. 3lg rase de compoziție/formă), am coborât capacul aparatului și am copt gofrele timp de aproximativ 4-5 minute, până s-au rumenit ușor. Așa cum am mai menționat în rețetele anterioare, mie îmi place să le țin puțin mai mult decât îmi indică butonul luminos, pentru că le prefer mai rumenite, ușor mai crocante.

Știu că urmează să mă întrebați ce aparat de gofre folosesc. Eu am aparatul de gofre Duracemic de la Breville. Despre aparat am povestit în cadrul unei alte rețete, a celei de gofre cu banane și sfeclă coaptă. Din punctul meu de vedere, este un aparat cu un raport calitate-preț excelent.

Când gofrele s-au răcorit (eu le las la răcit pe un grătar, să nu prindă umezeală dedesubt), am pregătit farfuriile. Pentru Antonia, gofrele au rămas simple și le-a servit cu iaurt grecesc. Pe gofrele mele, 2 la număr (una poate fi foarte sățioasă, dar depinde cât vă este de foame … ori de poftă 😊), am pus cremă de brânză, o felie de somon afumat, o felie de roșie (musai cu gust) și rondele de ceapă verde. Un deliciu!

Nu îmi rămâne decât să vă urez poftă bună și să vă rog să-mi dați de veste în cazul în care încercați rețeta. 😊

Alte rețete de gofre (dulci și sărate): 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

6 Comments on Gofre cu spanac și telemea

  1. Bună, crezi ca în rețetă de gofre cu spanac și telemea ar merge folosita și alta Brânză? Am un copil de 1 an și telemeaua cred ca e cam sărată pentru el. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *