Îmi place mult combinația de dovlecei cu brânză sărată. Până să am aparatul de gofre, făceam chiftele cu dovlecei și feta sau cu telemea, în funcție de ce aveam în casă, la cuptor. 

De această dată, am adaptat chiftelele pentru aparatul de gofre și rezultatul final mi-a plăcut mai mult decât cel pe care îl obțin în urma coacerii la cuptor. Gofrele cu dovlecei și brânză sărată capătă o crustă care, din punctul meu de vedere, le dă un gust mult mai bun decât cel pe care îl au chiftelele coapte în cuptor.

Rețeta este foarte simplă, cu puține ingrediente, ideală pentru o masă ușoară. 

Ingrediente:

  • 1 zucchini (al meu a avut 420g)
  • 1 ou mic
  • 3lg de pesmet (45g)
  • usturoi granulat (sau proaspăt)
  • 100g telemea (sau feta)
  • sare
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Pasul 1

Întâi, m-am ocupat de zucchini. Recunosc că îmi place mai mult ca și gust și textură decât dovlecelul. L-am spălat, l-am răzuit (fără să-i curăț coaja) pe răzătoarea mare și l-am stors. Din cele 420g pe care le-a avut inițial, am rămas cu 300g.

Pasul 2

Peste zucchini, am adăugat puțină sare (nu prea multă pentru că telemeaua este deja sărată), un ou mic, 3 linguri generoase de pesmet, usturoi granulat și telemeaua (zdrobită bine cu degetele). Am amestecat, cu mâna, până s-au omogenizat ingredientele.

Pasul 3

Cu mâinile unse cu ulei, am format chiftele mari, cât palma, groase de aproximativ 1,5-2cm. Plăcile aparatului de gofre le-am uns cu puțin ulei și am adăugat chiftelele formate cu mâna. Am coborât clapeta aparatului, însă fără să ajungă până la cel mai jos punct, fără să o forțez în vreun fel.

Eu folosesc aparatul de gofre Duraceramic de la Breville. Datorită plăcilor sale antiaderente, gofrele nu se lipesc.

Pasul 4

Gofrele din dovlecei le-am lăsat în aparat vreo 5-6 minute. Cu ajutorul unei palete, le-am transferat pe un grătar. Le-am lăsat să se răcească. 

Eu prefer să servesc gofrele cu dovlecei și brânză sărată reci. Cu câteva ingrediente simple (și cu un aparat care își face foarte bine treaba) aveți o masă delicioasă, bună de servit și a doua zi, gătită fără prea mare efort.

Poftă bună! 🙂

Alte gofre sărate

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *