Care sunt rețetele la care recurgeți atunci când trebuie să pregătiți o masă rapidă? Pentru mine, lipiile umplute sunt o opțiune potrivită pentru o masă rapidă, sănătoasă și gustoasă.

De ceva vreme îmi propun să vă arăt o variantă de lipie umplută pentru masa de prânz. Astăzi i-a venit rândul lipiei cu somon afumat, ultima pe care am făcut-o. În 5 minute, prânzul meu a fost gata!

Lipiile umplute sunt foarte versatile și pot fi făcute cu ce aveți prin frigider: ou, brânză, pui, pește, vită, carne de porc, salată, roșii, etc. De asemenea, sunt și o modalitate bună de a recicla friptura rămasă din ziua precedentă.

Lipiile umplute le puteți servi la prânz, la cină, ca aperitive (le rulați și le feliați), la un picnic ori pot face parte din pachețelul pe care i-l puneți copilului la școală. Le realiza în următoarele variante (vă las, mai jos, câteva idei):

 • legume, ou și bulgărași de brânză
 • legume coapte, carne de pui și dressing de smântână cu muștar
 • salată, mușchi de porc și sos tzatziki
 • ton, porumb și fasole roșie
 • quinoa, feta și legume

Exemplele pot continua. Care este combinația voastră preferată?

Ingrediente: 

 • 1 lipie
 • brânză tartinabilă
 • salată iceberg
 • câteva fire de cepșoară
 • roșii cherry
 • feta
 • 2 felii de somon afumat

Mod de preparare: 

Lipiile le cumpăr și, până acum, am încercat mai multe variante, cu etichete mai mult sau mai puțin ok. Mie îmi plac lipiile elastice, pe care le pot rula cu ușurință, fără să se rupă. Am găsit o variantă potrivită într-un magazin italienesc din Cluj.

Pasul 1

Întâi, ung lipia cu brânză tartinabilă. Aceasta ajută ca restul ingredientelor să se „fixeze” destul de bine. În loc de brânză tartinabilă, puteți opta pentru un sos pe care îl preferați.

Pasul 2

Am așezat ingredientele pe o parte a lipiei: salata, cepșoara tăiată mărunt (o puteți înlocui cu ceapă verde), bucățile de roșii cherry, bucățile de feta și somonul afumat.

Pasul 3

Am pliat partea inferioară a lipiei și apoi am rulat-o, strângând-o ușor, din partea în care am pus umplutura. Și prânzul meu a fost gata!

Lipiile umplute reprezintă o masă potrivită atât pentru adulți, cât și pentru copii. Eu îi pregătesc Antoniei lipii umplute la cină sau atunci când plecăm undeva și masa trebuie să o servim în deplasare. Are 3 variante preferate de lipii, una cu ou, cașcaval și legume; una cu pui, brânză și legume și cealaltă cu șuncă (găsiți sortimente cu eticheta curată la mici producători), cașcaval și legume. Nu este prietenă cu foarte multe legume, dar acceptă să-i adaug în lipii morcov, roșii, ardei sau castraveți.

Sunteți în căutare de rețete simple, versatile și sănătoase? Salatele reprezintă și ele o variantă potrivită. Vă las câteva idei mai jos:

Salată de quinoa cu năut copt

Salată cu creveți, avocado și feta

Tartine cu salată de ton

Salată cu ton și telemea

Salată cu năut și sos de avocado

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *