După o perioadă plină de refuzuri, Antonia redescoperă unele gusturi, inclusiv combinaţii pe care le prefera cândva. Una dintre ele este spanacul cu ricotta, mai exact tarta cu ricotta şi spanac. Mi-am încercat norocul şi am folosit această combinaţie şi într-un altfel de preparat, o budincă de paste. Mi-am zis că n-ar avea ce să nu-i placă. Ricotta o mănâncă oricum, spanacul a început să o reconcilieze cu verdele din farfurie, iar pastele sunt alimentul ideal al celor mici. Nu prea ştiu copii care să nu iubească pastele.
Budinca de paste cu spanac şi ricotta a trecut testul. După succesul nostru, vă împărtăşesc reţeta. Sper să fie un succes şi la voi! 🙂
Ingrediente:
- 150g paste (cântărite nefierte)
- 200g ricotta
- 400g spanac
- 3 ouă
- 2 căţei usturoi
- 1 lg smântână
- lapte (opţional)
- ierburi de Provence
- sare
- piper
- unt + pesmet (pentru tavă)
Mod de preparare:
Pasul 1
Pastele le-am fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Am folosit penne integrale pe care le-am cântărit uscate. Întotdeauna, atunci când fierb paste, adaug 1-2 stropi de ulei de măsline şi puţină sare în apa în care le fierb.
Pasul 2
Separat, am amestecat ricotta cu 2 ouă, spanacul tocat, usturoiul zdrobit şi condimentele. Am folosit spanac congelat, tocat şi porţionat, pe care l-am lăsat la decongelat, peste noapte, şi l-am scurs bine de apă.
Pasul 3
Am tapetat o tavă ovală (de aprox. 18cm x 27cm) cu unt şi pesmet. Pastele fierte le-am amestecat cu compoziţia de la punctul 2. Separat, am bătut oul rămas cu smântâna şi puţin lapte şi l-am repartizat pe suprafaţa budincii.
Pasul 4
Am încins cuptorul la 180° Celsius şi am dat budinca la copt pentru aproximativ 50 de minute.
A fost cina noastră, a mea şi a copilei, pentru 2 seri la rând. 🙂
Poftă bună!
Alte reţete cu paste:
- 25 de reţete cu paste, pentru toate gusturile
- Budincă de paste cu brânză de vaci şi stafide (fără zahăr)
- Paste cu sos de ardei copţi
- Paste cu sos de sfeclă coaptă
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Mulțumesc pentru rețetă! Am încercat-o astăzi și îmi place foarte mult cum a ieșit. Nu am găsit ricotta, așa că am folosit mozzarella.
Cu drag! Ma bucur ca ai reusit sa o adaptezi si sa fie pe gustul tau. 🙂