Rețete cu carne & pește

Idei de aperitive și feluri principale pentru masa de Paște

    De la sărbătorile de iarnă n-am mai adunat mai multe rețete într-un singur articol. De data aceasta, în preajma sărbătorilor pascale, îmi doresc să vă aduc un strop de inspirație, să vă propun câteva aperitive simple și câteva feluri principale în cazul în care nu sunteți mari prieteni cu friptura de miel. Noi […] Citește mai mult…

Omletă spaniolă la cuptor

  Poate ați auzit de tortilla de patatas, omletă spaniolă sau omletă spaniolă cu cartofi cum mai este numită. Poate ați avut ocazia să gustați sau să pregătiți deja acest preparat cunoscut în bucătăria spaniolă. În mod tradițional, rețeta conține ouă, cartofi, ceapă și ulei, se gătește în tigaie și se servește la temperatura camerei.  […] Citește mai mult…

3 variante de meniu pentru sărbători

      Anul acesta m-am gândit să vă aduc puțină inspirație în bucătărie într-un mod diferit, sub forma unor variante de meniu care să includă idei de aperitive, fel principal (ciorba/supa o adăugați voi) 🙂 și desert, să le aveți pe toate la un loc. Până acum, dacă mă citiți de ceva vreme, știți […] Citește mai mult…

Gulyas la slow cooker

Când vine vorba de mâncare, eu sunt un amalgam. Îmi plac mâncărurile din registre complet diferite și unele mâncăruri tradiționale nu fac excepție. Gulyasul este una dintre ele, această tocăniță cu carne și cartofi, împrumutată de români din bucătăria maghiară. Bineînțeles, de-a lungul timpului, l-am adaptat în așa fel încât să fie cât mai pe […] Citește mai mult…

Pachetul pentru școală – idei pentru masa de prânz

Seria „Pachetul pentru școală” a ajuns la final. Primul articol a fost dedicat preparatelor potrivite pentru micul dejun, iar în cel de-al doilea am inclus idei de gustări dulci și idei de gustări sărate. Ultimul articol, cel de astăzi, este destinat mesei de prânz. Mai jos, veți găsi idei de mese calde și reci, potrivite […] Citește mai mult…

Chiftele la cuptor

Îmi plac chiftelele de când mă știu. De câțiva ani buni am renunțat să le prăjesc în baie de ulei. Știm cu toții de ce nu sunt tocmai sănătoase mâncărurile prăjite în cantități mari de ulei.  Eu aleg să gătesc chiftelele în cuptor. Asta nu înseamnă că ele sunt mai puțin gustoase sau că ies […] Citește mai mult…

1 2 3 7