Rețete cu carne & pește

Quiche Lorraine – tartă franțuzească sărată

    Quiche Lorraine își are originile în Franța, în regiunea Lorena. Rețeta actuală datează din secolul XIX, însă originile ei par a fi mult mai vechi de atât. Dacă bine țin minte, eu am descoperit-o în Luxemburg, pe vremea când locuiam acolo.  Termenul „quiche” este un derivat al germanul „kuchen” și desemnează o gamă […] Citește mai mult…

Lipie cu somon afumat

Care sunt rețetele la care recurgeți atunci când trebuie să pregătiți o masă rapidă? Pentru mine, lipiile umplute sunt o opțiune potrivită pentru o masă rapidă, sănătoasă și gustoasă. De ceva vreme îmi propun să vă arăt o variantă de lipie umplută pentru masa de prânz. Astăzi i-a venit rândul lipiei cu somon afumat, ultima […] Citește mai mult…

Rulouri aperitiv cu feta, măsline și șuncă (cu foi de plăcintă)

Ultimul preparat de pe blog cu foi de plăcintă a fost un ștrudel cu mere. Mai aveam în frigider un pachet de foi de plăcintă și, cum se apropie Crăciunul, m-am gândit să vă propun o idee de aperitiv simplu și rapid, rulouri cu feta, măsline și șuncă din piept de curcan. Bineînțeles că puteți […] Citește mai mult…

Frigărui cu creveți, halloumi și legume

Frigărui sau ingrediente pentru o salată … voi alegeți, dar e musai să gustați această combinație. Bine, eu sunt o iubitoare de creveți în general, indiferent de preparat. Crăciunul ne bate la ușă, așa că vă propun o idee de aperitiv, frigărui cu creveți, halloumi și legume.   Ingrediente:  Pentru 7-8 frigărui 14-15 creveți decorticați […] Citește mai mult…

1 2 3 6