Rețete cu carne & pește

Gulyas la slow cooker

Când vine vorba de mâncare, eu sunt un amalgam. Îmi plac mâncărurile din registre complet diferite și unele mâncăruri tradiționale nu fac excepție. Gulyasul este una dintre ele, această tocăniță cu carne și cartofi, împrumutată de români din bucătăria maghiară. Bineînțeles, de-a lungul timpului, l-am adaptat în așa fel încât să fie cât mai pe […] Citește mai mult…

Pachetul pentru școală – idei pentru masa de prânz

Seria „Pachetul pentru școală” a ajuns la final. Primul articol a fost dedicat preparatelor potrivite pentru micul dejun, iar în cel de-al doilea am inclus idei de gustări dulci și idei de gustări sărate. Ultimul articol, cel de astăzi, este destinat mesei de prânz. Mai jos, veți găsi idei de mese calde și reci, potrivite […] Citește mai mult…

Chiftele la cuptor

Îmi plac chiftelele de când mă știu. De câțiva ani buni am renunțat să le prăjesc în baie de ulei. Știm cu toții de ce nu sunt tocmai sănătoase mâncărurile prăjite în cantități mari de ulei.  Eu aleg să gătesc chiftelele în cuptor. Asta nu înseamnă că ele sunt mai puțin gustoase sau că ies […] Citește mai mult…

Quesadilla cu șuncă și cașcaval

Pentru toate serile în care cina e musai să fie rapidă există quesadilla. Pentru toate resturile din frigider care se cer reciclate există quesadilla. Pentru toți părinții care sunt prea storși de puteri să pună pe masă o cină elaborată există quesadilla. Pentru toți copiii mofturoși care n-ar mânca sandwich-uri, dar nici carne de vită […] Citește mai mult…

Quiche Lorraine – tartă franțuzească sărată

    Quiche Lorraine își are originile în Franța, în regiunea Lorena. Rețeta actuală datează din secolul XIX, însă originile ei par a fi mult mai vechi de atât. Dacă bine țin minte, eu am descoperit-o în Luxemburg, pe vremea când locuiam acolo.  Termenul „quiche” este un derivat al germanul „kuchen” și desemnează o gamă […] Citește mai mult…

1 2 3 7