De-a lungul timpului, ați văzut pe blog rețete de rulade din carne, precum: ruladă din carne de curcan, umplută cu cașcaval și cârnați; ruladă din piept de pui cu ciuperci și bacon, ruladă de carne cu ciuperci, rulouri din piept de pui învelite în bacon … Toate se pot servi, alături de o garnitură, la […] Citește mai mult…
Rețete cu carne & pește
Frigărui de creveți (la airfryer)
Sărbătorile se apropie cu pași repezi … V-ați gândit ce puneți pe masa de Crăciun? Am pentru voi o idee rapidă care poate fi servită atât ca aperitiv, cât și ca masă pricipală: frigărui de creveți. Pentru a economisi cât mai mult timp fără a compromite în vreun fel preparatele, să știți că airfryer-ul vă […] Citește mai mult…
Toast cu creveți (2 variante)
Când gătiți prea mulți creveți și nu-i cosumați pe toți la aceeași masă, ce faceți cu ei? Vă dau 2 idei de rețete, cu creveți de pus pe pâine, una mai delicioasă decât cealaltă … Sinceră să fiu, nu mă pot hotărî care dintre aceste variante îmi place mai mult. Vă invit să le încercați […] Citește mai mult…
Chiftele la airfryer
Nu am mai făcut de foarte multă vreme chiftele prăjite în tigaie. Până să am airfryer-ul, am optat pentru chiftele gătite în cuptor. De când am airfryerul Halo Air de la Breville, chiftelele sunt și mai ușor de gătit, într-un timp mai scurt și fără să cresc temperatura din casă (lucru pe care nu mi-l […] Citește mai mult…
Pastă de sardine cu ou fiert
Ce gătiți/puneți pe masă pe timp de vară, atunci când căldura nu ne prea permite să dăm drumul cuptoarelor ori să încingem tigăile? Eu încerc să limitez pe cât posibil folosirea surselor de căldură, pentru că, automat, ridic temperatura din casă și nu-mi doresc să fie mai cald decât este deja. Pentru mine, rețetele tartinabile […] Citește mai mult…
Rasol de miel pe pat de legume (la slow cooker)
De Paște, carnea de miel este nelipsită de pe masa noastră. Mâncăm miel doar de 2-3 ori pe an, iar atunci când o facem, carnea trebuie să fie fragedă, suculentă și aromată. Până acum, pentru mine, cea mai bună metodă de gătire a cărnii este la slow cooker, să se gătească lent (mult și bine). […] Citește mai mult…
Pulpe de pui marinate cu iaurt, muștar și usturoi (la multicooker)
Multicooker-ul este salvarea mea de câte ori am nevoie să pregătesc o masă rapidă și nu am timpul necesar să supraveghez mâncarea. Oala magică, cum îi spun eu, își face singură treaba. Până acum, de când am multicooker-ul am gătit pulpele de pui în mai multe variante, însă cred că această rețetă ocupă primul loc […] Citește mai mult…
Strips de pui cu parmezan (la airfryer)
Am devenit posesoarea unui airfryer. Îl aveam pe wishlist încă de anul trecut, dar până să-l am n-am știut cât de util este la casa omului. În 5 zile de teste am încercat în el: strips de pui cu parmezan, cartofi prăjiți, carne de vită pentru burger, bastonașe de dovlecei cu parmezan, chiftele, rondele de […] Citește mai mult…
Ruladă din carne de curcan, umplută cu cașcaval și cârnați (la multicooker)
Rețeta pe care v-o propun astăzi este foarte simplă și înlocuiește cu succes mezelurile din comerț. Fac destul de des rulade din carne pe care le putem servi reci, la prânz sau la cină, cu o garnitură alături sau la micul dejun, într-un sandwich. Din punctul meu de vedere, ruladele din carne sunt niște preparate […] Citește mai mult…
Tartă cu broccoli și somon
Dacă mă urmăriți de ceva vreme, atunci știți că-mi plac tartele. Îmi plac pentru că sunt versatile și se pot adapta după preferințele fiecăruia. De exemplu, atunci când plănuiesc să avem tartă în meniu, fac 2 bucăți, cu 2 compoziții diferite: cu ricotta și spanac pentru mine și pentru Antonia și cu șuncă/cârnați și ciuperci […] Citește mai mult…