Nu am făcut până acum multe salate de paste, dar aceasta a ieșit delicioasă. Adevărul este că nu m-a atras foarte des ideea unor paste reci combinate cu alte ingrediente. Poate și pentru că salatele de paste încercate până acum nu m-au dat pe spate.
Cum am ajuns să fac o salată de paste? Din lipsă de timp! Trebuia să îi pun soțului de mâncare la pachet, iar eu trebuia să am un prânz gata de luat din frigider. Și cum încercarea moarte n-are, am zis că îi mai dau o șansă salatei de paste și om vedea ce o ieși. În cele din urmă, a ieșit o salată delicioasă pe care o voi repeta cu siguranță. V-o recomand și vouă pentru zilele pe grabă, cu puțin timp dedicat gătitului.
Mai jos, găsiți ingredientele pe care le-am folosit și modul de preparare.
Ingrediente:
Pentru 2-3 porții
- 200g paste integrale (cântărite nefierte)
- 160g de ton (în conservă/borcan)
- 90-100g telemea
- 1 roșie mare
- 1/2 ardei kapia
- 1 conservă mică de porumb
- 1 morcov mic
- ceapă verde
- măsline (opțional)
- verdețuri italiene
- sare
- piper
- fulgi de chilli (opțional)
Mod de preparare:
Pasul 1
Am pus pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În apa în care am pus pastele la fiert am adăugat sare. De obicei adaug și ulei, însă l-am omis de această dată pentru ca restul ingredientelor să adere mai bine la paste.
Pasul 2
Când pastele au fost fierte, le-am scurs bine de apă și le-am trecut printr-un jet de apă rece pentru a le opri procesul de gătire (le-am scurs din nou de apă, bineînțeles). Pentru această rețetă am folosit ton în ulei de măsline pe care l-am scurs parțial de ulei. Tonul l-am adăugat peste paste (împreună cu o cantitate mică de ulei). Mie îmi place să îl mărunțesc cu ajutorul unei furculițe, nu să îl las bucăți mari.
Pasul 3
Am adăugat telemeaua tăiată în cubulețe, porumbul scurs de apă, ardeiul tăiat în bucăți mici, morcovul dat pe răzătoarea mică, ceapa verde tăiată în rondele și roșia tăiată în bucăți potrivite. Bineînțeles, cantitățile pentru această rețetă le stabiliți după gustul vostru. Nu este o rețetă cu cantități exacte.
Aș fi adăugat și niște măsline negre, dar mi-au lipsit din frigider.
Pasul 4
Gustul salatei l-am potrivit cu sare, piper și verdețuri italiene (busuioc, oregano, etc.). Puteți adăuga și fulgi de chilli dacă sunt pe gustul vostru. Amestecați bine și salata este gata.
Nu am adăugat niciun fel de dressing în salată și gustul a fost, din punctul meu de vedere, fix ceea ce trebuie.
Salata se poate servi imediat sau a doua zi. Se păstrează foarte bine în frigider într-o caserolă din sticlă cu capac care se închide ermetic. Eu am pregătit salata seara pentru a doua zi, pentru prânzul pe care soțul meu l-a luat la pachet și pentru prânzul meu pe care l-am servit acasă (în pauza de la muncă).
Sper să vă placă și vouă!
Dați-mi de veste dacă o încercați!
Alte idei de salate:
- 11 rețete de salate pentru toate gusturile
- Salată de conopidă cu cartofi
- Salată de quinoa cu năut copt
- Salată cu creveți, avocado și feta
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.