Zilele trecute, v-am întrebat dacă v-ar fi de folos să pun pe blog rețete la slow cooker și v-ați manifestat interesul în număr foarte mare. Așadar, prima rețetă o găsiți mai jos. Nu este o rețetă cu ingrediente fancy și nu are nimic complicat. De fapt, rețetele la slow cooker sunt simple toate: se pun ingredientele în oală și ea își face treaba în timpul pe care noi îl alegem. Oala ne așteaptă acasă, cu mâncarea caldă, ca o mamă bună. Când vine vorba de gătit, există ceva mai simplu de atât?! Nu prea cred.

Într-un articol viitor vă voi povesti despre principiile de la baza acestor oale care gătesc lent, de ce îmi plac, de ce nu-mi prea plac, dar până să fac asta mai de învățat și de comparat. 🙂 Dacă aveți acasă un slow cooker, sper să vă fie de folos rețetele care le voi publica aici. 🙂

 

Ingrediente:

  • 1kg fasole galbenă
  • 500g piept de curcan
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapă albă
  • 1/2 ardei gras roșu
  • sare
  • piper
  • boia
  • amestec de legume uscate (opțional)
  • 4 căței usturoi
  • 200ml smântână pentru gătit

 

Mod de preparare:

  1. Carnea și fasolea pe care le-am folosit au fost congelate. Le-am lăsat peste noapte, în frigider, la dezghețat.
  2. Ceapa am tăiat-o mărunt. La fel am procedat cu morcovii și cu ardeiul. Am adăugat fasolea și carnea tăiată în cubulețe.
  3. Peste carne și legume am adăugat condimentele: sare, piper, boia și un amestec de legume uscate (fără adaosuri de niciun fel). Am amestecat până condimentele s-au răspândit uniform.
  4. Am setat oala pe treapta High timp de 3 ore și 30 minute.

 

La final, pe aragaz, am încălzit ușor smântâna pentru gătit cu cei 4 căței de usturoi zdrobiți. I-am adăugat peste mâncare, în slow cooker. De obicei, nu pun usturoiul de la început, pentru că îmi este teamă să nu îi dea mâncării un gust amar.

Probabil că vă întrebați: „Și unde-i apa?”. Nu, în majoritatea rețetelor cu carne și legume pe care le fac la slow cooker, nu adaug apă, pentru că atât carnea, cât și legumele lasă suficientă apă în timpul gătirii.

 

 

Cât despre aspect, nu-i genul de mâncare care ne facă să zicem „Wow! Cât de bine arată!”, dar vă garantez că gustul este ceea ce trebuie. De fapt, cred că asta este cea mai bună mâncare de fasole pe care am făcut-o vreodată. Să-mi dați de veste dacă o încercați.

 

Poftă bună!

 

 

Alte rețete cu legume: 

Salată de cartofi cu maioneză de dovlecei

Dovlecei umpluţi cu carne de pui şi legume

Tartă cu ciuperci, praz şi telemea

Supă cremă de năut cu linte şi caracatiţă

Tocăniță de linte cu legume

Salată cu quinoa, legume şi seminţe

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

 

4 Comments on Fasole galbenă cu carne de curcan la slow cooker

    • Nu știu neapărat dacă al meu este cel mai potrivit, dar sunt mulțumită de el. 🙂 Am unul de Crock-Pot, de 4,7l, digital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *