Pizza & paste

35 de rețete de încercat toamna aceasta

Nu știu cum sunteți voi, dar eu am unele rețete care îmi aduc aminte de un anumit anotimp. Clasificarea asta a mea este dată, bineînțeles, și de roadele pe care natura ni le dă în fiecare sezon. Toamna o asociez cu prunele, merele, perele, dovlecii, dar și cu dovleceii, porumbul, sfecla, ciupercile de pădure, vinetele. […] Citește mai mult…

Paste cu sos de smântână, fructe de mare și dovlecei

Nu am cunoscut om căruia să nu-i placă pastele. Sunt atât de versatile încât e aproape imposibil să nu ne găsim, fiecare în parte, bucuria într-o porție de paste. Aici găsiți inspirație pentru toate gusturile, 25 de rețete cu paste pregătite în combinații felurite. Rețeta de astăzi, ca multe altele de pe blog, are o […] Citește mai mult…

Budincă de paste cu spanac şi ricotta

  După o perioadă plină de refuzuri, Antonia redescoperă unele gusturi, inclusiv combinaţii pe care le prefera cândva. Una dintre ele este spanacul cu ricotta, mai exact tarta cu ricotta şi spanac. Mi-am încercat norocul şi am folosit această combinaţie şi într-un altfel de preparat, o budincă de paste. Mi-am zis că n-ar avea ce să nu-i […] Citește mai mult…

Budincă de paste cu brânză de vaci şi stafide (fără zahăr)

  Una dintre budincile preferate ale fetiţei mele este cea cu paste şi brânză, o reinterpretare a clasicului vargabéles, dacă aţi auzit de el. Vargabéles este o budincă de tăieţei cu brânză, în care se adaugă stafide, vanilie şi coajă de lămâie. Se spune că această budincă îşi are originile în Transilvania, puţin în Târgu-Mureş […] Citește mai mult…

Mini pizza

  Acum 2 săptămâni, într-o vineri seara, ne-am apucat de făcut mini pizza. Înainte să mă luaţi de urechi că nu ştiu cum se numesc, menţionez că nu văd diferenţa între cele două denumiri, mini pizza şi pizzette. Se fac la fel şi, până la urmă, gustul e tot ce contează. Voi spuneţi-le cum vreţi. […] Citește mai mult…

1 2