Am pentru voi o rețetă super simplă pe care o puteți pregăti pentru cină ori atunci când aveți alimente care se cer a fi reciclate, cum ar fi pâine aspră, cașcaval, șuncă ori măsline. Combinațiile le puteți adapta după gustul vostru ori după necesități. Vă asigur că rezultatul va fi pe placul întregii familii! Aceste […] Citește mai mult…
Pizza & paste
Noodles cu pui și urechi de lemn (P)
De multă vreme nu am publicat o rețetă asiatică. Acești noodles cu pui și ciuperci urechi de lemn nu îi gătesc pentru prima oară și, după câteva încercări, mi-am spus că își merită locul aici. Știți deja că nu îmi place să iau rețete add literam de pe internet, ci le adaptez conform preferințelor mele. […] Citește mai mult…
35 de rețete de încercat toamna aceasta
Nu știu cum sunteți voi, dar eu am unele rețete care îmi aduc aminte de un anumit anotimp. Clasificarea asta a mea este dată, bineînțeles, și de roadele pe care natura ni le dă în fiecare sezon. Toamna o asociez cu prunele, merele, perele, dovlecii, dar și cu dovleceii, porumbul, sfecla, ciupercile de pădure, vinetele. […] Citește mai mult…
Salată de paste cu ton și legume
Nu am făcut până acum multe salate de paste, dar aceasta a ieșit delicioasă. Adevărul este că nu m-a atras foarte des ideea unor paste reci combinate cu alte ingrediente. Poate și pentru că salatele de paste încercate până acum nu m-au dat pe spate. Cum am ajuns să fac o salată de paste? Din […] Citește mai mult…
Paste cu sos de smântână, fructe de mare și dovlecei
Nu am cunoscut om căruia să nu-i placă pastele. Sunt atât de versatile încât e aproape imposibil să nu ne găsim, fiecare în parte, bucuria într-o porție de paste. Aici găsiți inspirație pentru toate gusturile, 25 de rețete cu paste pregătite în combinații felurite. Rețeta de astăzi, ca multe altele de pe blog, are o […] Citește mai mult…
Budincă de paste cu spanac şi ricotta
După o perioadă plină de refuzuri, Antonia redescoperă unele gusturi, inclusiv combinaţii pe care le prefera cândva. Una dintre ele este spanacul cu ricotta, mai exact tarta cu ricotta şi spanac. Mi-am încercat norocul şi am folosit această combinaţie şi într-un altfel de preparat, o budincă de paste. Mi-am zis că n-ar avea ce să nu-i […] Citește mai mult…
25 de reţete cu paste, pentru toate gusturile
Mi-aţi cerut idei de sosuri pentru paste, aşa că am cercetat şi vin cu câteva propuneri. Pe lângă reţetele pe care le am deja pe blog, vă las mai jos şi câteva reţete care nu îmi aparţin, de pe blogurile unor doamne pe care le urmăresc. Nu le-am încercat, însă sunt convinsă că preparatele […] Citește mai mult…
Budincă de paste cu brânză de vaci şi stafide (fără zahăr)
Una dintre budincile preferate ale fetiţei mele este cea cu paste şi brânză, o reinterpretare a clasicului vargabéles, dacă aţi auzit de el. Vargabéles este o budincă de tăieţei cu brânză, în care se adaugă stafide, vanilie şi coajă de lămâie. Se spune că această budincă îşi are originile în Transilvania, puţin în Târgu-Mureş […] Citește mai mult…
Paste cu gălbiori și smântână
Mai am în congelator gălbiori pe care i-am pus anul trecut la congelat. Soțul meu nu este un mare iubitor de ciuperci, iar copilul nici atât. Totuși, trebuie să epuizez proviziile de anul trecut, pentru că urmează să pun altele anul acesta. Știu sigur că gălbiori nu mai pun, pentru că nu au avut succesul […] Citește mai mult…
Paste de dovlecei cu sos de conopidă
Îmi propun de ceva vreme să fac paste de dovlecei. De fapt, am un aparat care promitea să scoată legumele cu aspect de spaghete. Nu s-a ținut de promisiune și, din spaghete, dovleceii mei au ajuns să fie tagliatelle. Le-am făcut așa cum am știut eu mai bine, cu peeler-ul pentru legume. Sosul […] Citește mai mult…