Rețeta aceasta de pulled pork mă pregătesc să o fac de ceva vreme. S-au aliniat astrele, în sfârșit, și am reușit să trec de la teorie la practică.

Pulled pork sandwich este o rețetă originară din America. Necesită un timp destul de îndelungat pentru a fi pregătită, însă efortul depus este minim. La final, vă garantez că merită fiecare secundă investită.

Ce este pulled pork? Dacă ar fi să luăm denumirea mot-a-mot, pulled pork s-ar traduce prin carne deșirată. Dacă ar fi să intrăm în detalii, pulled pork este o bucată de carne de porc, de preferință ceafă (în mod ideal bucata dinspre umăr), marinată și gătită lent. Nu este recomandat ca pentru această rețetă să folosiți carne macră (cotlet, mușchi sau pulpă).

Pe internet veți găsi rețete de pulled pork cu ingrediente diferite pentru marinadă. Eu vă împărtășesc rețeta mea, potrivită atât pentru noi, cei mari, cât și pentru copii. Eu am exclus orice ingredient picant.

Ingrediente:

  • 800g ceafă de porc

 

Pentru marinadă

  • 50g muștar (3 lgțe)
  • 50g sos de roșii (3 lg)
  • 1 ceapă albă mică
  • 3 căței de usturoi
  • 2 lg de boia afumată
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper

Pentru servire

  • chifle
  • salată iceberg
  • ceapă roșie
  • castraveți murați
  • roșii
  • chutney de ceapă cu rodie (opțional)

Mod de preparare:

Pasul 1

Întâi, am pregătit marinada din ingredientele menționate mai sus. Ceapa am dat-o pe răzătoare și cățeii de usturoi i-am zdrobit pentru a obține o pastă destul de omogenă. Cu această compoziție, am masat bine bucata de ceafă de porc. Am pus-o într-un bol pe care l-am acoperit cu folie alimentară și am lăsat-o la frigider peste noapte.

Pasul 2

A doua zi, bucata de carne, cu tot cu marinada rămasă în bol, am pus-o în vasul multicooker-ului. Nu am adăugat apă. Am setat oala pe funcția Slow Cook, pe treapta High, timp de 6 ore. Timpul se păstrează în cazul în care gătiți carnea în slow cooker.

Carnea se poate găti și la cuptor, la temperatură joasă, însă, din punctul meu de vedere, opțiunea ideală este slow cooker-ul. Carnea iese perfectă!

Pasul 3

Când carnea a fost gătită, am deșirat-o cu ajutorul a două furculițe. Nu am folosit niciun alt sos, doar ceea ce au lăsat carnea și marinada în vasul multicooker-ului.

Pentru a mă asigura că sosul nu este prea mult, am scos o parte din el și l-am pus deoparte ca apoi să adaug cantitatea pe care am considerat-o necesară. Cantitatea sosului depinde de preferințele fiecăruia dintre noi.

Dacă este nevoie, gustul cărnii îl mai puteți potrivi cu sare și piper.

Pasul 4

Am trecut la asamblarea sandwich-urilor. Și aici ingredientele depind de preferințele voastre.

Am tăiat chiflele în două și le-am scobit puțin miezul. Este o preferință de-a mea, pentru că mă interesează să am cât mai multă compoziție și cât mai puțină pâine. La baza chiflei, am pus salată iceberg (puteți opta pentru salata coleslaw), am adăugat carne din belșug, chutney de ceapă cu rodie (un ingredient opțional, dar recomandat), rondele de castraveți murați și felii de roșii (cherry, de preferință).

Știți cum a fost rezultatul? Vis paradis! Am mâncat toți trei pe săturate.

Cum vă spuneam, rețeta aceasta nu necesită prea multe eforturi, iar rezultatul este minunat. Din punctul meu de vedere, conceptul de fast food (nu este chiar fast dacă ar fi să luăm în considerare timpul necesar gătirii) nu trebuie să fie neapărat sinonim cu nesănătos. Pentru mine, pulled pork sandwich este o variantă ideală și atunci când aveți musafiri și nu vreți să petreceți prea mult timp în bucătărie. Va fi un preparat atât pe gustul celor mari, cât și al celor mici.

Poftă bună!

Nu uitați să-mi dați de veste dacă încercați rețeta.

Alte rețete la multicooker: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *