Astăzi începe un nou an școlar. Pentru unii va fi un început complet nou, pentru alții va fi cu emoțiile revederii. Pentru toți copiii (și părinții), astăzi se dă startul unei noi aventuri, plină de provocări și bucurii. Noul an școlar să vină cu (re)adaptări line, curiozitate, oameni calzi, curaj, inspirație, entuziasm, înțelepciune și împliniri. […] Citește mai mult…
Ne jucăm și învățăm
Bagajul copilului în vacanță – jocuri, jucării și soluții antiplictiseală
De când Antonia era mică, în fiecare călătorie am avut cu noi soluții antiplictiseală. În anii trecuți, eu am fost cea care i le-a ales, apoi, pe măsură ce a crescut și le-a ales singură. Încercăm să nu cărăm după noi toată casa (pe cât posibil), așa că, în mare parte, își poate lua cu […] Citește mai mult…
Cuvinte cu același sens – integramă pentru copii (descarcă gratuit)
Am creat o nouă integramă pentru copii! După integrama cu cuvinte cu sens opus, trebuia să aduc și una cu cuvinte cu același sens, nu? 🙂 Integrama o puteți descărca gratuit, de câte ori doriți. Copiii vor descoperi 30 de perechi de cuvinte cu același sens, aranjate într-un mod diferit față de integramele […] Citește mai mult…
Cuvinte opuse – integramă pentru copii (descarcă gratuit)
M-a bucurat tare mult feedback-ul pe care l-am primit de la voi legat de prima integramă pe care am urcat-o pe blog, „În așteptarea Crăciunului”. Din discuțiile pe care le-am avut cu voi, am înțeles că există interes pentru genul acesta de materiale, așa că îmi propun să creez mai multe integrame (și nu numai) […] Citește mai mult…
9 jocuri de logică și strategie (recomandări de Ziua Mondială a Logicii)
Știați că există o zi mondială dedicată logicii? Ea a fost proclamată în 2019 și se sărbătorește în fiecare an pe data de 14 ianuarie. De ce o Zi Mondială a Logicii? Conform UNESCO (și nu numai), abilitatea de a gândi este una dintre cele mai semnificative abilități pe care oamenii o au. În diferite […] Citește mai mult…
Flori/stele din hârtie (tutorial)
Una dintre activitățile creative pe care Antonia le-a avut în calendarul de Advent din acest an a fost crearea acestor flori/stele din hârtie (încă nu ne-am hotărât cum să le spunem). Împărtășesc tutorialul cu voi în cazul în care plănuiți să faceți această activitate cu copiii. Pentru a realiza aceste flori din hârtie, aveți nevoie […] Citește mai mult…
„În așteptarea Crăciunului” – integramă pentru copii
Antoniei îi plac mult integramele, însă nu găsesc pe piață integrame potrivite pentru ea, care să fie cu adevărat corespunzătoare vârstei ei. Anul acesta am decis să-i creez o integramă crăciunească și am inclus-o în calendarul de Advent. Am numit-o „În așteptarea Crăciunului”. După ce a completat integrama, i-am cerut Antoniei părerea. Mi-a spus că […] Citește mai mult…
Activități potrivite pentru a fi incluse în calendarul de Advent (7 ani+)
În fiecare an, în această perioadă, îi pregătesc Antoniei calendarul de Advent. Acesta este al 7-lea calendar de Advent pe care îl va avea și mă bucur că și-l dorește cu același entuziasm ca și în anii trecuți. Ca și în anii precedenți, nu va avea unul, ci 3 calendare de Advent: → primul calendar […] Citește mai mult…
Idei de cadouri pentru copii (6 ani+)
Știu cât de complicat este uneori să alegem cadouri pentru copii, în special dacă nu sunt ai noștri. Eu recunosc că îmi este greu să aleg cadouri pentru băieți. Cu fetele mă descurc, însă la băieți nu mă prea pricep. Înainte de zilele de naștere ale copiilor, am obiceiul să întreb părinții ce și-ar dori […] Citește mai mult…
O altfel de vânătoare de ouă! Idei de activități de Paște pentru întreaga familie
Anul trecut, Antonia a aflat că Iepurașul de Paște nu există! Pe nepusă masă, m-a întrebat dacă iepurașul există și i-am răspuns sincer, considerând că a venit momentul să știe adevărul. Nu vreau să insist aici asupra acestor aspecte, cum a început Antonia să creadă în iepuraș și cum a decurs momentul adevărului. Am pus […] Citește mai mult…