Omletele în lipie sunt nelipsite din farfuriile noastre. Poate le-ați văzut deja în Meniul Săptămânii ori pe grupul asociat blogului, aici.

Omleta în lipie este una dintre variantele la care recurg atunci când trebuie să pregătesc o masă rapidă și hrănitoare. Nu am o rețetă standard, ci folosesc ingredientele pe care le am la îndemână. În schimb, Antoniei îi place ca această lipie să conțină anumite ingrediente, așa că, în cazul ei, merg pe rețeta care știu că are succes.

Atunci când nu știți ce să puneți pe masă ori nu aveți prea mult timp să gătiți sau chiar și atunci când vreți să preparați niște aperitive rapide, omletele în lipie sunt o soluție tare bună. Inclusiv de ziua mea am făcut diferite combinații cu ou și lipie pentru platourile de aperitive.

Ca și mod de prezentare, vă dau 3 variante pentru omleta în lipie:

  1. Puneți toate ingredientele pe o parte a lipiei, îndoiți partea de jos și rulați lipia. Serviți cu poftă! 🙂
  2. Puneți ingredientele pe o parte a lipiei, îndoiți atât partea de jos, cât și cea de sus și rulați lipia. Apoi, tăiați ruloul obținut în jumătate. Serviți cu aceeași poftă!
  3. Repartizați ingredientele pe toată suprafața lipiei, o rulați, o strângeți într-o folie alimentară și îi legați capetele. Apoi, înainte de a o servi, o feliați. O mică precizare am de făcut aici: dacă vreți să optați pentru această variantă nu folosiți ingrediente care ar putea înmuia lipia, roșii, de exemplu.

Ingrediente: 

Varianta 1 (a Antoniei)

  • 1 lipie
  • 1 ou
  • brânză tartinabilă
  • 1 morcov mic
  • mozzarella sau cașcaval
  • castravete
  • ardei
  • puțină sare + piper

Varianta 2 (a mea)

  • 1 lipie
  • 1 ou
  • salată iceberg
  • șuncă
  • cottage cheese, cașcaval, mozzarella sau halloumi
  • roșii
  • castraveți
  • ardei
  • sare
  • piper

Mod de preparare – varianta 1: 

Pasul 1

Cum vă spuneam, omleta în lipie a Antoniei este aceeași. Când vine vorba de copii, nu schimbăm o rețetă câștigătoare, nu? :))

Bat oul cu puțină sare și puțin piper. Îl pun în tigaia încinsă, la foc mediu, pentru a obține o omletă numai bună de inclus în lipie. Aici nu are importanță aspectul omletei, dacă reușiți să o păstrați întreagă sau dacă oul se rupe în bucățele. Când omleta este gata, o scot pe o farfurie (să se răcorească puțin).

Pasul 2

Lipia o ung cu brânză tartinabilă și distribui morcovul răzuit deasupra. Pe o parte a lipiei, pun restul ingredientelor: omleta, cașcavalul și castravetele tăiate în bastonașe subțiri și ardeiul tăiat în cubulețe.

Pasul 3

Am îndoit partea de jos a lipiei și am rulat-o. Antonia o preferă sub această formă, fix cu ingredientele pe care le-am enumerat.

Mod de preparare – varianta 2: 

În cazul meu, lucrurile sunt mult mai simple, pentru că mie îmi place să încerc diferite combinații și, adesea, recurg la ingredientele pe care le am prin frigider, pentru că omleta în lipie este și un fel de măsură pentru reciclarea unor ingrediente care riscă să nu mai fie folosite la altceva. 🙂

Pasul 1

Bat oul cu puțină sare și puțin piper. Îl pun în tigaia încinsă, la foc mediu, unsă în prelabil cu puțin ulei. Când partea superioară a omletei începe să își piardă din luciu (partea inferioară a omletei începe să fie gătită), pun lipia peste ea (aceasta se va lipi), mai las aproximativ un minut omleta să se gătească, apăsând ușor lipia și apoi o întorc. Acum lipia atinge suprafața tigăii și omleta este cu partea gătită în sus. Las lipia în tigaie, tot la foc mediu, pentru încă 2-3 minute.

Pasul 2

Scot lipia din tigaie și, pe o parte, adaug restul ingredientelor: salată iceberg, șuncă, brânză (cottage cheese, cașcaval, mozzarella sau halloumi), bucăți de roșii, ardei și castraveți.

Pasul 3

Îndoi atât partea de jos, cât și cea de sus a lipiei și o rulez. Apoi, tai ruloul obținut pe la mijloc și am obținut 2 bucăți de buritto … într-o variantă mai puțin mexicană. 🙂

Bineînțeles, nu este varianta pe care o pregătesc întotdeauna. Cum spuneam, ingredientele depind de ce am prin frigider, iar modul de preparare variază în funcție de zi și dispoziție. Cert este că am vrut să aduc și pe blog modul în care pregătesc omleta în lipie în speranța să vă inspir cu o rețetă rapidă, sănătoasă și sățioasă. 🙂

Aveți obiceiul de a folosi lipii în preparatele voastre?

Alte rețete în care am folosit lipii:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *