Aperitive

Quiche Lorraine – tartă franțuzească sărată

    Quiche Lorraine își are originile în Franța, în regiunea Lorena. Rețeta actuală datează din secolul XIX, însă originile ei par a fi mult mai vechi de atât. Dacă bine țin minte, eu am descoperit-o în Luxemburg, pe vremea când locuiam acolo.  Termenul „quiche” este un derivat al germanul „kuchen” și desemnează o gamă […] Citește mai mult…

Pâine umplută cu mozzarella

De multă vreme plănuiesc să fac o pâine umplută cu brânză, parfumată cu usturoi și ierburi aromatice. De Crăciun, planul era ca pâine asta umplută să fie sub forma unui brăduț. M-a sabotat timpul și n-am mai apucat să o fac. Până la urmă, s-au aliniat planetele zilele trecute. Mă bucur că reușesc să pun […] Citește mai mult…

Rulouri aperitiv cu feta, măsline și șuncă (cu foi de plăcintă)

Ultimul preparat de pe blog cu foi de plăcintă a fost un ștrudel cu mere. Mai aveam în frigider un pachet de foi de plăcintă și, cum se apropie Crăciunul, m-am gândit să vă propun o idee de aperitiv simplu și rapid, rulouri cu feta, măsline și șuncă din piept de curcan. Bineînțeles că puteți […] Citește mai mult…

Frigărui cu creveți, halloumi și legume

Frigărui sau ingrediente pentru o salată … voi alegeți, dar e musai să gustați această combinație. Bine, eu sunt o iubitoare de creveți în general, indiferent de preparat. Crăciunul ne bate la ușă, așa că vă propun o idee de aperitiv, frigărui cu creveți, halloumi și legume.   Ingrediente:  Pentru 7-8 frigărui 14-15 creveți decorticați […] Citește mai mult…

Brioșe cu spanac și feta

Antonia a avut o perioadă în care a refuzat toate alimentele și preparatele care aveau culoarea verde. Încet, încet s-a reîmprietenit cu verdele, dar nu cu toate preparatele pe care le mânca cu poftă în urmă cu ceva vreme. Spanacul este unul dintre ingredientele care i-a reintrat în grații, așa că jonglez cu el cât […] Citește mai mult…

Salată caldă cu dovlecei

Astăzi vreau să vă arăt o reţetă foarte simplă şi rapidă, dar delicioasă, potrivită pentru toată familia, ideală de servit atât ca şi garnitură, dar şi potrivită să constituie singură o masă. V-am făcut curioşi, nu-i aşa? 🙂 Ideea acestei reţete a pornit de la un Tex Mex Zucchini pe care mi-am dorit să-l fac, […] Citește mai mult…

1 2 3 7