Una dintre rețetele pe care le-am gătit cel mai des de când o am pe Antonia este această budincă de mei cu banane, perfectă pentru micul dejun. Nu sunt o mare iubitoare de mei, dar am încercat să o expun pe Antonia la o gamă variată de ingrediente și, pe această cale, să-mi diversific și […] Citește mai mult…
Nu știu cum sunteți voi, dar eu am unele rețete care îmi aduc aminte de un anumit anotimp. Clasificarea asta a mea este dată, bineînțeles, și de roadele pe care natura ni le dă în fiecare sezon. Toamna o asociez cu prunele, merele, perele, dovlecii, dar și cu dovleceii, porumbul, sfecla, ciupercile de pădure, vinetele. […] Citește mai mult…
Ce mai puneți pe masă la micul dejun? Dacă ar fi să îi ofer Antoniei lipie cu banană și unt de arahide în fiecare dimineață, ar fi cea mai fericită. Lipiile îi plac atât în varianta dulce, cât și sărată, iar untul de arahide este în topul alimentelor ei preferate. Lipiile dulci, cu […] Citește mai mult…
Brioșe, vafe, gofre, pancakes, clătite, pufoșenii dospite, dulci sau sărate, copiii le iubesc pe toate … majoritatea copiilor. Dar să nu ne ascundem după deget. Ne plac și nouă, celor mari. Să nu generalizăm și să ne oprim asupra gofrelor sau a vafelor, ele fiind unul și același lucru, cuvinte împrumutate din limba franceză […] Citește mai mult…
De mai bine de o lună de zile, a început școala. Pe lângă emoțiile unui nou început, pe buzelor multor părinți se găsește și întrebarea „Ce să-i pun de mâncare copilului la școală/grădiniță?”. Eu recunosc că nu am fost nevoită să caut prea multe răspunsuri la această întrebare pentru că, la grădiniță, […] Citește mai mult…
Suntem niște norocoși! Avem acces la atâtea experiențe, gusturi și arome! Le avem pe toate la liber, fără restricții și, în condițiile acestea, îmi e tare ciudă când văd ignoranța din jurul meu, replici ironice și răutăcioase, de genul: „Noi fix cu din astea am crescut!”, „Acum nu-i mai bun x aliment. Numai figuri vrem!”. […] Citește mai mult…
Terciurile sunt printre preferatele noastre de servit la micul dejun. Recunosc că aș putea să mănânc terci de ovăz de cel puțin 4-5 ori pe săptămână fără să mă plictisesc. Evident că n-am crescut cu terciuri de ovăz, dar mă bucur că le-am descoperit. De fapt, așa cum v-am povestit la rețeta de Bircher muesli, […] Citește mai mult…
Nu știu cum a venit vorba de banane caramelizate. Antonia era curioasă să guste, să vadă cum sunt, așa că i-am promis că îi voi face. Le-am folosit ca topping pentru grișul cu lapte. Îmi aduc aminte că, în perioada sarcinii și când era Antonia bebeluș, atunci când voiam ceva dulce, rapid de […] Citește mai mult…
Am văzut online tot felul de variante de coșulețe din fulgi de ovăz. În mare parte, variantele pe care le-am văzut bifează toate criteriile noastre: sunt sănătoase, nutritive, ușor de făcut și versatile. Noi avem obiceiul să pregătim biscuiți moi pentru micul dejun, așa le spune Antonia. Biscuiții moi pe care îi servim la micul […] Citește mai mult…
Hummus-ul este una dintre rețetele simple și versatile care se poate servi ca aperitiv sau chiar și la o masă principală. Merge de minune cu crackerși, lipie, pâine prăjită sau cu bastonașe de legume. Hummus-ul este un preparat pe bază de năut, originar din Orientul Mijlociu. A devenit popular în lumea întreagă pentru că este […] Citește mai mult…