Cui nu-i plac pastele? 🙂 Sunt atât de versatile! Și, cel mai important, se fac repede. Pe căldurile astea, evit să dau drumul prea des cuptorului ori să petrec prea mult în bucătărie.

Dacă sunteți în căutare de o altfel de rețetă de paste, deloc complicată, aceasta este posibil să fie rețeta potrivită. Vă promit că în cel mult 20 de minute puneți pe masă o cină delicioasă. Creveții se gătesc cu puțin unt înainte de a se împrieteni cu sosul de roșii. Pastele voastre preferate, penne, spaghette, fusili ori linguine, se pun la fiert. Creveții, pastele și sosul se aduc împreună și se servesc cu busuioc, roșii uscate și parmezan după cât poftiți.

Simplu, nu? Mai jos, găsiți toate ingredientele pe care le-am folosit pentru această rețetă și modul de preparare.

Ingrediente: 

  • 200-250g paste (cântărite uscate)
  • 10-15 creveți
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2-3 bucăți de roșii uscate
  • pulpă de roșii (cuburi) – o conservă de 400g
  • 1 cub de unt (aprox. 10g)
  • aprox. 10 frunze de busuioc proaspăt
  • oregano
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță amidon de porumb (opțional)
  • parmezan (opțional – pentru servit)

Mod de preparare: 

Pasul 1

Întâi, am pus pastele la fiert. Pentru această rețetă am folosit spaghette integrale, dar voi puteți să folosiți pastele pe care le preferați. Le gătiți conform instrucțiunilor de pe ambalaj, nimic complicat, dar țin să precizez vreo 2-3 amănunte. Alegeți o oală suficient de mare, în care să puneți suficientă apă pentru fierberea pastelor. Țineți cont că volumul lor crește prin fierbere. De asemenea, adăugați sare și ulei în apa în care urmează să fierbeți pastele. Sare pentru gust, bineînțeles, și ulei pentru a evita ca pastele să se lipească între ele.

Pasul 2

Apoi, m-am ocupat de creveți. Eu am avut creveți congelați pe care i-am decongelat, la frigider, și i-am curățat. Ai mei au fost destul de mari, așa că i-am tăiat în două. Într-o tigaie wok, am topit untul și am gătit creveții vreo 3-4 minute împreună cu usturoiul tocat, la foc mediu.

Nu gătiți creveții prea mult, pentru că vor căpăta o textură tare, asemănătoare cauciucului, deloc plăcută.

Pasul 3

Am mutat creveții (cu tot cu zeama pe care au lăsat-o în tigaie) într-un bol și m-am ocupat de sosul de roșii (în aceeași tigaie). Eu am folosit o cutie de pulpă de roșii cuburi. Am adăugat sare, piper și oregano. Din păcate, sosul de roșii pe care l-am făcut anul trecut s-a terminat.

Noi preferăm ca sosul să fie mai închegat, așa că, uneori, aleg să adaug 1 linguriță de amidon de porumb. Mai exact, dizolv 1 linguriță de amidon în puțină apă rece (neapărat să fie rece!) și o torn peste sos (când fierbe), amestecând încontinuu.

Pasul 4

Peste sosul de roșii, am adăugat creveții gătiți. Tigaia am luat-o de pe foc, pentru că nu am vrut să continui procesul de gătire al creveților.

Pastele s-au fiert fix atât cât trebuie. Le-am scurs de apă, le-am trecut printr-un jet de apă rece (să opresc procesul de gătire) și le-am transferat înapoi în oală. Am turnat sosul peste ele și am amestecat cu grijă.

Între timp, am tocat câteva frunze de busuioc proaspăt și vreo 2-3 bucăți de roșii uscate. Ne-am umplut farfuriile, cu bun simț, bineînțeles, iar busuiocul și roșiile uscate le-am presărat deasupra pastelor … + puțin parmezan ori puțin mai mult, după gust. 🙂

Pastele astea sunt atât de bune, că era musai să împărtășesc rețeta cu voi. Abia aștept să o încercați și să reveniți cu un feedback. 🙂

Poftă bună!

Alte idei de paste delicioase: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on Paste cu creveți, roșii și usturoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *