Aceasta reteta am facut-o in doua variante: varianta bebeluseasca si varianta pentru sot :).
Ingrediente (pentru ambele portii):
- 300g ficat de pui
- 70g unt (moale, la temperatura camerei)
- 5 catei de usturoi
- 2 cepe esalote
- 2 oua
- cimbru
- patrunjel
- foi de dafin (vreo 10)
- boabe de piper (vro 10)
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Am spalat bine ficatul si l-am curatat de grasime.
- Am fiert ficatul in doua ape. In prima apa l-am lasat pana s-a ridicat spuma la suprafata. In a doua apa am adaugat usturoiul, foile de dafin si piperul.
- Cand ficatul a fost fiert, l-am zdrobit cu furculita, iar apoi l-am pus in blender cu untul si usturoiul fiert. Am mai adaugat si 3-4 linguri din apa aromata in care a fiert. Am mixat ingredientele pana am obtinut o pasta fina.
- Am taiat ceapa foarte marunt si am incorporat-o in pateul obtinut. Din aceasta compozitie am pus deoparte 3 linguri pentru cea mica si restul a ramas pentru noi, cei mari.
- Pentru fetita: am adaugat cimbru si patrunjel dupa gust.
- Pentru noi: am adaugat 2 galbenusuri fierte tari, cimbru, patrunjel, sare si piper.
Simplu si bun :)!
Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.
Chiar pare simplu, o sa il incerc si eu. Multumesc pentru reteta, chiar cautam ceva pentru micul dejun 🙂
Te aştept cu feedback-ul ;).
Foile de dafin si piperul sunt recomandate pentru bebelusi? Eu stiam ca nu…
Din moment ce mănâncă tartine, nu mai putem considera copilul chiar un bebeluş. Contraindicaţia foilor de dafin nu o înţeleg, poate a piperului, însă ambele au fiert în apă cu ficatul, nu au fost incluse în preparat.
Buna Flavia,
Cat timp se poate pastra la frigider?
Am facut si eu, mi-a iesit absolut delicios, dar e putin cam mult pentru o zi si fetitei nu ii pot da decat de maxim doua ori pentru ca e micuta (9 luni).
Multumesc.
Bună,
Eu pun pateul în forme mici și îl „sigilez” cu un strat subțire de unt topit deasupra. Așa îl servesc și peste 5 zile.
Mulţumesc pentru pont 🙂
Buna! Suna delicios! Ceapa nu merge sa o blenduim cu ficatul??
Ba da! Merge si asa. Daca o toci marunt, atunci este o diferenta de textura.
Buna! Imi puteti spune cu ce as putea sa inlocuiesc untul? Daca pun ulei de masline e in regula?
Multumesc!
Gustul uleiul de masline este foarte pregnant. Eu nu as inlocui untul cu ulei de masline. In cazul unei alergii la lactate, cred ca as schimba complet reteta si as introduce si ceva legume, atat pentru gust, cat si pentru textura.