În perioada următoare, îmi doresc să vă aduc pe blog mai multe idei de gofre, atât dulci, cât și sărate. De când avem un aparat de gofre care își face treaba, îmi e mai mare dragul să jonglez cu ingredientele și să încerc rețete diferite de gofre … Și da, ne plac mult! Ar mai fi de adăugat și faptul că sunt ușor și rapid de făcut. 

Eu am aparatul de gofre Duracemic de la Breville și sunt foarte mulțumită de el. Despre aparat am povestit în cadrul unei alte rețete, a celei de gofre cu banane și sfeclă coaptă. Nu mai reiau detaliile aici. 

De această dată, vreau să vă propun niște gofre sărate, fără ingrediente pretențioase, bune de servit la micul dejun, la cină ori la gustare, gofre cu șuncă și cașcaval. Acum, când vă scriu vouă rețeta, mi se face din nou poftă de bunătățile astea crocante la exterior și pufoase în interior.

 

Ingrediente: 

Pentru 7 bucăți

 

  • 3 ouă
  • 200g făină (eu am folosit albă + manitoba)
  • 1/2 lgță praf de copt
  • 50g unt topit
  • 100ml lapte
  • 70g cașcaval (ras fin)
  • 70-80g șuncă
  • sare
  • piper
  • turmeric
  • verdețuri italiene (opțional)

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

Într-un vas încăpător, am spart ouăle și le-am bătut bine cu telul. Separat, am amestecat făina cu praful de copt, cu puțin turmeric, sare și piper proaspăt măcinat.

Într-o oală, am pus untul la topit, la foc mic. 

 

Pasul 2

Peste ouă, am adăugat puțin lapte și apoi puțină făină. Așa cum procedez cu aluatul de clătite, așa am făcut și cu acesta: amestecul de ingrediente uscate (de la pasul 1) și laptele le-am adăugat treptat, alternativ, încât să pot omogeniza compoziția cu ajutorul telului. Apoi, am adăugat untul topit și răcit. Am obținut un aluat mai dens decât cel pe care îl fac pentru gofrele simple, dulci. L-am lăsat să se odihnească vreo 10 minute.  

Pentru această rețetă, am folosit 100g făină albă + 100g de făină manitoba. Puteți folosi doar făină albă dacă nu aveți manitoba ori o puteți înlocui cu făină integrală. 

 

Pasul 3

Am încorporat cașcavalul și șunca. Cașcavalul l-am ras pe răzătoarea mică, iar șunca am tăiat-o în bucăți potrivite. Am evitat să o tai în bucăți foarte mici ca să nu se usuce în urma gătirii. 

 

Pasul 4

După ce aluatul s-a odihnit, am încins aparatul, am umplut fiecare formă fără să depășesc marginile, am coborât capacul aparatului și am copt gofrele timp de aproximativ 4-5 minute, până s-au rumenit ușor. Mie îmi place să le țin puțin mai mult decât îmi indică butonul luminos, pentru că le prefer mai rumenite, ușor mai crocante.

 

 

Gata gofrele cu șuncă și cașcaval! Simple și bune, nu? 🙂 Noi alegem, uneori, să le servim cu iaurt grecesc. 

Sper să vă placă și vouă! 

Poftă bună! 🙂

 

 


Alte rețete de gofre: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *