Nu am cunoscut om căruia să nu-i placă pastele. Sunt atât de versatile încât e aproape imposibil să nu ne găsim, fiecare în parte, bucuria într-o porție de paste. Aici găsiți inspirație pentru toate gusturile, 25 de rețete cu paste pregătite în combinații felurite.

Rețeta de astăzi, ca multe altele de pe blog, are o poveste în spate. Am ieșit în oraș cu niște prieteni și îmi era poftă de o porție de paste cu fructe de mare. Mi-am comandat pastele și așteptam cu nerăbdare să le savurez, dar am fost tare dezamăgită de ce am primit. Practic, am primit o porție de paste fierte cu vreo 3-4 fructe de mare și câteva bucăți de dovlecei, o mâncare cu gust fad și cu sos inexistent. Mi-am pus pofta-n cui și am plecat acasă cu gândul să fac, a doua zi, niște paste delicioase cu fructe de mare. A doua zi m-am pus pe treabă, deși ar fi prea mult să zic asta, pentru că pastele sunt gata într-un timp scurt, fără prea mare efort.

 

 

 

Ingrediente: 

  • 1/2 dovlecel
  • aprox. 300g fructe de mare
  • 3-4 căței de usturoi
  • 100-150 ml smântână lichidă
  • 1-2 lingurițe amidon de porumb (opțional)
  • busuioc
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

Dovlecelul l-am spălat bine și l-am tăiat cubulețe. Eu folosesc, de cele mai multe ori, dovlecelul cu tot cu coajă.

Am curățat usturoiul și l-am tăiat mărunt.

Am pus pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Eu adaug sare și puțin ulei de măsline în apa în care fierb pastele.

 

Pasul 2

Am stropit o tigaie cu ulei de măsline, am încins-o și am călit puțin usturoiul (foarte puțin). Am adăugat cuburile de dovlecel și fructele de mare. Eu am folosit fructe de mare congelate pe care le-am decongelat (la rece, nu la temperatura camerei). 

 

Pasul 3

Am ținut pe foc fructele de mare și dovlecelul timp de vreo 4-5 minute și apoi am adăugat smântâna lichidă. Nu vă sfătuiesc să gătiți prea mult fructele de mare pentru că se întăresc și capătă o textură asemănătoare cauciucului. Nici dovlecelul nu îl gătesc mai mult pentru că îl prefer ușor al dente.

Pentru că atât fructele de mare, cât și dovlecelul lasă apă, am folosit amidon de porumb pentru a îngroșa sosul. Am dizolvat o linguriță generoasă de amidon de porumb în puțină apă rece și l-am adăugat peste sosul din tigaie. Am amestecat încontinuu timp de aproximativ 2-3 minute, până s-a îngroșat sosul, iar apoi am oprit focul.

 

Pasul 4

Am potrivit gustul sosului cu sare și piper și l-am adăugat peste pastele fierte. Am servit pastele cu busuioc proaspăt.

Pastele mele au fost delicioase! Dacă vă plac fructele de mare, atunci e musai să le încercați și voi. Cantitățile ingredientelor depind de preferințele voastre, în funcție de cât sos vă place să aveți în farfurie sau de cât de mult vă plac fructele de mare și dovlecelul.

Poftă bună!

 

 

Alte rețete cu paste: 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *