În meniurile noastre săptămânale și prin alte rețete, v-am mai menționat salata de bulgur cu legume. Nouă ne place tare mult și am făcut-o de zeci de ori până acum, dar mi-am dat seama că nu i-am alocat pe blog un loc numai al ei. 🙂

Dacă vreți o garnitură fresh și consistentă ori o masă fără carne, luați în considerare această salată. Cantitățile de mai jos sunt orientative. Voi faceți salată după gustul și preferințele voastre.

Aș menționa câteva detalii legate de bulgur:

  1. Ce este bulgurul? Bulgurul se obține din grâu dur și este recunoscut ca cereală integrală. Conține fibre, proteine, fier și magneziu. Are indice glicemic scăzut.
  2. Bulgurul se fierbe și nu are nevoie de hidratare. Are nevoie de aprox. 15 minute pentru a fierbe și o proporție de 1:2, 2 părți de apă la una de bulgur. Aici găsiți mai multe detalii despre prepararea cerealelor → „Cum consumăm cerealele și pseudocerealele”
  3. A nu se confunda bulgurul cu couscous-ul! Nu sunt același lucru.

Ingrediente: 

  • 6-7 linguri bulgur (nefiert)
  • 1 cutie mică de porumb
  • 1 ardei kapia mic
  • 2 roșii mari
  • 4 castraveți
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • verdețuri italiene

Mod de preparare: 

Pasul 1

Am fiert bulgurul în apă cu sare, la foc mediu, până bobul a devenit moale. L-am lăsat să se răcorească. Bulgurul trebuie să absoarbă toată apa din oală (acest proces continua și după ce opriți focul, în timpul procesului de răcire) și să fie răcorit bine înainte de a fi combinat cu legumele proaspete.

Pasul 2

Cât bulgurul a stat la răcit, m-am ocupat de legume. Le-am spălat și le-am tăiat în bucățele potrivite, nici prea mari, nici prea mici.

Pasul 3

După ce s-a răcorit bine, bulgurul l-am amestecat cu puțin ulei de măsline, sare, piper și verdețuri italiene. Eu am un mix de verdețuri italiene, dar vă încurajez să le folosiți pe cele care vă plac, busuioc, oregano, rozmarin, etc.

Pasul 4

Într-un bol încăpător, am combinat bulgurul cu legumele, am amestecat și apoi am potrivit gustul cu sare și piper (dacă este nevoie).

Cel mai des, această salată o servim pe post de garnitură. Sper să vă placă și vouă!

Am mai încercat și o salată de bulgur în stil mexican (eu am „botezat-o” astfel), cu porumb, fasole roșie, ceapă verde și ardei roșu. A fost tare bună și această combinație!

Ce garnituri serviți cel mai des? Mi-ar prinde bine niște inspirație pe partea asta. 🙂

Alte rețete cu bulgur: 


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *