Sunt începătoare când vine vorba de făcut vafe. Sunt abia la a 3-a rețetă și la prima încercare de vafe sărate. Deși am făcut pentru prima dată vafe sărate, încercarea s-a dovedit a fi cu noroc. Succesul neașteptat al acestei rețete m-a îndemnat să o repet într-un timp scurt, a doua oară vafele găsindu-și loc pe un platou de aperitive.

Prima oară, am servit vafele cu cașcaval și roșii uscate cu iaurt grecesc și dovlecei copți. Au constituit o cină delicioasă pe o vreme călduroasă, când nu-ți vine să faci preparate prea elaborate ori care să solicite cuptorul. Așadar, dacă vă plac vafele, dacă vreți să le includeți pe un platou de aperitive, la gustare ori chiar și la o masă principală, aveți, mai jos, ingredientele și modul de preparare. Sper să fie pe placul vostru, că noi le-am apreciat de la mic la mare.

 

Ingrediente: 

Pentru 7-8 vafe mari

 

  • 150g făină
  • 200ml lapte
  • 3 ouă
  • 40g unt topit
  • 100g cașcaval
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • 1 linguriță praf de copt
  • 10-15g roșii uscate
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

 

Pasul 1

Am amestecat ingredientele uscate: făina, praful de copt și ierburile aromatice. Am topit untul și l-am lăsat să se răcorească.

 

Pasul 2

Am amestecat ingredientele uscate cu cele lichide. Într-un bol încăpător, am pus aproximativ jumătate din ingredientele uscate și jumătate din cantitatea de lapte. Am amestecat continuu cu un tel pentru ca amestecul să fie unul omogen. Apoi, am adăugat restul ingredientelor uscate și laptele rămas. La final, am încorporat untul topit.

 

Pasul 3

Ouăle (întregi) le-am bătut cu un praf de sare până și-au triplat volumul și am obținut o spumă albicioasă. Le-am turnat peste compoziția obținută la pasul 2. Am adăugat cașcavalul dat pe răzătoarea mare și roșiile uscate tăiate mărunt. Am încorporat ingredientele cu ajutorul unei palete de patiserie, cu mișcări lente, ca să păstrez cât mai mult din aerul spumei de ou.

 

Pasul 4

Am încins aparatul pentru vafe pe penultima treaptă (4 din 5) şi l-am uns cu puţin unt topit. Cantitatea de aluat pentru fiecare vafă depinde de mărimea aparatului vostru, la fel şi timpul de coacere. Pentru fiecare vafă eu am folosit 2 linguri generoase de compoziție. Am copt fiecare vafă timp de aproximativ 3-4 minute. Depinde dacă le preferaţi mai moi sau mai crocante în exterior. Trebuie să vă jucaţi puţin cu aparatul pentru a obţine rezultatul pe care vi-l doriţi.

 

 

Pasul 5

Dacă doriți să le serviți reci și să aibă o textură ușor crocantă, să le lăsați să se răcească pe un grătar, nu pe farfurie. Pe farfurie vor face condens sub ele.

 

 

Nu am adăugat sare în compoziție pentru că atât cașcavalul, cât și roșiile uscate sunt sărate. Eu am pus 10-15g de roșii uscate pentru că le prefer atunci când dau preparatelor o aromă subtilă, nu foarte intensă. Dacă preferați un gust mai intens, atunci puteți mări cantitatea.

 

Sper ca vafele să fie placul vostru. Poftă bună!

 

 

Alte aperitive sănătoase: 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on Vafe cu caşcaval şi roşii uscate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *