Mie mi se întâmplă să rămân cu prea multă pâine în casă și să trebuiască să o arunc, pentru că nu o mai mănâncă nimeni. Mi se întâmplă și să nu știu ce să mai gătesc la cină și să adun toate resturile în speranța că voi reuși să încropesc o cină decentă. Cam despre asta este vorba și în această rețetă, despre o adunătură de de toate. Am salvat câteva ingrediente înainte de a ajunge la gunoi și sunt mândră de asta. V-am mai spus că fac tot ce pot să reduc risipa alimentară.

 

Ingrediente: 

 

  • 12 felii pâine integrală
  • 200 ml lapte
  • 3 ouă
  • 6-8 linguri sos de roşii
  • 300-400g mozzarella
  • 150-200g porumb
  • 100g prosciutto crudo
  • 100g peşte (gătit)
  • măsline
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

Într-o tavă întinsă (40 x 30 cm), am pus hârtie de copt. Am aşezat feliile de pâine. Le-am ajustat capetele încât să nu rămână goluri mari între felii. Cu o pensulă pentru patiserie, am uns feliile de pâine cu lapte.

 

 

Pasul 2

Am adăugat boabele de porumb şi măslinele feliate. Fiecare şi-a ales câte un ingredient care să predomine pe partea lui de pizza. Antonia a preferat-o simplă, doar cu legume, cu puţină mozzarella şi cu ricotta servită separat. Pe partea soţului am pus prosciutto crudo, iar pe partea mea am pus peştele rămas de la prânzul din ziua precedentă. A fost gătit cu condimente, unt, ceapă şi usturoi în papiotă, la cuptor. Nimic nu se aruncă. 🙂

 

Pasul 3

Am amestecat sosul de roşii cu vreo 2-3 linguri de apă şi l-am distribuit peste topping-uri. Am adăugat puţină sare, piper, oregano şi busuioc uscat. Ouăle le-am bătut cu laptele rămas şi am distribuit şi acest amestec pe pizza, cât de uniform posibil.

 

 

Pasul 4

Am încins cuptorul la 190° C, fără ventilaţie. Am dat pizza la cuptor timp de aproximativ 35-40 de minute.

 

Pasul 5

Când pizza a fost coaptă, am scos-o din cuptor, am adăugat mozzarella rasă şi am mai dat tava la cuptor pentru încă 5 minute (aproximativ).

 

 

Et voilà! Simplu, ca o joacă de copii, bun și rapid. Am salvat pâinea, laptele, măslinele, peștele și mozzarella. Unele ne amenințau cu expirarea și altele sigur nu ar mai fi fost consumate ca atare. 🙂

 

Voi ce trucuri aveți pentru a limita risipa alimentară?

 

Alte rețete asemănătoare: 
Budincă de pâine cu cremă de brânză (fără zahăr)
Ruladă cu pește
Tartine cu brânză și cartof dulce
Budincă de legume
Pizza cu blat din dovlecei
Pizza cu blat din conopidă

 

Pizza cu ricotta

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

5 Comments on Pizza cu blat din pâine

  1. La fix a venit postarea ta, chiar ramasem cu extra paine, cascaval, sunca, rosii, ardei, lapte de la zi de nastere. Multumesc de idee 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *