Rețete

Coșulețe din ovăz umplute cu ricotta și fructe

Am văzut online tot felul de variante de coșulețe din fulgi de ovăz. În mare parte, variantele pe care le-am văzut bifează toate criteriile noastre: sunt sănătoase, nutritive, ușor de făcut și versatile.  Noi avem obiceiul să pregătim biscuiți moi pentru micul dejun, așa le spune Antonia. Biscuiții moi pe care îi servim la micul […] Citește mai mult…

Meniul săptămânii (6)

  Am primit feedback-uri foarte bune legate de articolele în care vă redau meniurile noastre săptămânale, așa că, mai jos, găsiți un nou meniu. Pentru că unele lucruri pot fi neclare, aș vrea să aduc câteva lămuriri:  În cea mai mare parte, la prânz, nu servim 2 feluri de mâncare.  În majoritatea zileler, în afară […] Citește mai mult…

Lipie cu somon afumat

Care sunt rețetele la care recurgeți atunci când trebuie să pregătiți o masă rapidă? Pentru mine, lipiile umplute sunt o opțiune potrivită pentru o masă rapidă, sănătoasă și gustoasă. De ceva vreme îmi propun să vă arăt o variantă de lipie umplută pentru masa de prânz. Astăzi i-a venit rândul lipiei cu somon afumat, ultima […] Citește mai mult…

Biscuiți pufoși cu lămâie, miere și cocos

Astăzi am pentru voi o nouă rețetă în care ingredientul vedetă este lămâia. Când am făcut budinca de lămâie (dedicată domnului soț), am copt și niște biscuiți cu lămâie, cu gândul la Antonia, pentru că m-am așteptat ca, în cazul ei, biscuiții să aibă mai mult succes decât budinca. Și așa a fost! Soțul meu […] Citește mai mult…

Cum fac esența de lămâie

Deserturile cu aromă de citrice, lămâie sau portocală, sunt minunate. De fapt, cel mai des aduc savoare deserturilor cu ajutorul pudrei de scorțișoară, vaniliei, lămâii și portocalei. Mă voi opri asupra ultimelor 2. Așa cum știți, citricele cu coaja netratată nu se găsesc peste tot, deci nu ne este întotdeauna la îndemână să folosim în […] Citește mai mult…

1 2 3 91