Rețete

Căpșune îmbrăcate în ciocolată

  Ce ziceți de combinația căpșune și ciocolată? Delicioasă, nu? Vă spuneam zilele trecute, la rețeta de cheesecake cu căpșune și blat de cacao, că, pentru mine, căpșunele și ciocolata/pudra de cacao fac casă tare bună împreună. Este una dintre combinațiile de care nu cred că mă voi plictisi vreodată.  Astăzi, vreau să vă propun […] Citește mai mult…

Quiche Lorraine – tartă franțuzească sărată

    Quiche Lorraine își are originile în Franța, în regiunea Lorena. Rețeta actuală datează din secolul XIX, însă originile ei par a fi mult mai vechi de atât. Dacă bine țin minte, eu am descoperit-o în Luxemburg, pe vremea când locuiam acolo.  Termenul „quiche” este un derivat al germanul „kuchen” și desemnează o gamă […] Citește mai mult…

Batoane raw cu cocos și curmale

Zilele trecute, am întrebat-o pe Antonia dacă vrea să facem brownie cookies sau batoane raw cu cocos și curmale. A ales a doua variantă. Recunosc că nu m-am așteptat să aleagă batoanele. Am fost tare mândră de alegerea ei. Știu că-i place ciocolata, dar varianta mai sănătoasă se pare că a câștigat de data asta. […] Citește mai mult…

Cornuri pufoase

Cornurile îmi aduc aminte de copilărie, dar nu știu să vă spun de ce. Mama nu făcea cornuri. Ea era specialistă la capitolul prăjituri. Poate pentru că locuiam aproape de o brutărie și, de câte ori mergeam să cumpărăm pâine, cornurile mi se păreau teribil de apetisante și mirosul lor mă ispitea de fiecare dată. […] Citește mai mult…

Pâine umplută cu mozzarella

De multă vreme plănuiesc să fac o pâine umplută cu brânză, parfumată cu usturoi și ierburi aromatice. De Crăciun, planul era ca pâine asta umplută să fie sub forma unui brăduț. M-a sabotat timpul și n-am mai apucat să o fac. Până la urmă, s-au aliniat planetele zilele trecute. Mă bucur că reușesc să pun […] Citește mai mult…

1 2 3 56