Îmi place să pregătesc platouri atât pentru mese festive, cât și să le consumăm în familie, într-o zi obișnuită, cel mai des la cină. De această dată, mi-a venit ideea să testez un soi de crostini, însă nu cu felii de pâine, ci cu gofre. Am făcut niște gofre sărate, cu parmezan și ierburi aromatice […] Citește mai mult…
Rețete
Batoane cu orez expandat, unt de arahide și ciocolată (fără coacere)
Astăzi, vă propun un dulce ușor de făcut și de luat la pachet, ceva mai nutritiv decât marea majoritate a dulciurilor din comerț, batoane cu orez expandat, unt de arahide și ciocolată. Ingrediente: Pentru 6 bucăți 100g ciocolată 40g orez integral expandat 30g unt de arahide 20g miere 10g unt de cocos 2 lgțe făină […] Citește mai mult…
Strips de pui cu parmezan (la airfryer)
Am devenit posesoarea unui airfryer. Îl aveam pe wishlist încă de anul trecut, dar până să-l am n-am știut cât de util este la casa omului. În 5 zile de teste am încercat în el: strips de pui cu parmezan, cartofi prăjiți, carne de vită pentru burger, bastonașe de dovlecei cu parmezan, chiftele, rondele de […] Citește mai mult…
Ruladă din carne de curcan, umplută cu cașcaval și cârnați (la multicooker)
Rețeta pe care v-o propun astăzi este foarte simplă și înlocuiește cu succes mezelurile din comerț. Fac destul de des rulade din carne pe care le putem servi reci, la prânz sau la cină, cu o garnitură alături sau la micul dejun, într-un sandwich. Din punctul meu de vedere, ruladele din carne sunt niște preparate […] Citește mai mult…
Jeleuri cu portocală
Cel mai probabil, știți această rețetă, poate ați și încercat-o deja. Dacă nu ați făcut-o încă, să știți că este ușor de făcut și reprezintă o alternativă sănătoasă la jeleurile din comerț. Totuși, nu vă așteptați ca jeleurile făcute în casă să aibă aceeași textură ca cele din comerț. Zilele trecute, Antonia mi-a cerut să […] Citește mai mult…
Gofre cu ananas și cocos
Ananas + cocos = combinația exotică perfectă. Mie îmi place mult această asociere de ingrediente, așa că m-am gândit să-i dau o șansă și sub formă de gofre. De curând, ca desert, am făcut gofre cu ananas și cocos, pe care le-am servit cu frișcă și extra ananas. Mi-a ieșit un desert delicios, cu conținut […] Citește mai mult…
Tartă cu broccoli și somon
Dacă mă urmăriți de ceva vreme, atunci știți că-mi plac tartele. Îmi plac pentru că sunt versatile și se pot adapta după preferințele fiecăruia. De exemplu, atunci când plănuiesc să avem tartă în meniu, fac 2 bucăți, cu 2 compoziții diferite: cu ricotta și spanac pentru mine și pentru Antonia și cu șuncă/cârnați și ciuperci […] Citește mai mult…
Supă de tăieței cu carne de curcan (la multicooker)
Știți deja că multicooker-ul îmi este de mare ajutor în bucătărie și încerc să-l pun la treabă cât pot de mult. 🙂 De curând, am încercat să fac în el o supă de tăieței care să fie pe gustul Antoniei. Precizez că fiica mea nu este o mare iubitoare de ciorbe și supe, dar cea […] Citește mai mult…
Frigănele în aparatul de gofre
Când eram copil, pâinea cu ou era pâine cu ou (nu în ou) și atât. Nu știam că feliile de pâine cu ou se mai numesc și frigănele ori că pot fi și dulci, nu doar sărate. Voi cum vă împăcați cu pâinea cu ou? Preferați ca frigănelele să fie dulci sau sărate? Astăzi, sper […] Citește mai mult…
Mini brioșe cu afine și brânză de vaci (cu conținut redus de zahăr)
Vă promit că acestea sunt cele mai simple brioșe pe care le-ați făcut vreodată … sau unele dintre cele mai simple, pentru că mai am rețete similare, care sunt easy peasy. 🙂 Recunosc că le-am făcut mai mult din ochi decât cu toate ingredientele cântărite până la ultimul gram, dar mi-am zis că merită să […] Citește mai mult…