Rețete

Meniul săptămânii (10-16 noi. 2025) – fără gluten

  Mai jos, găsiți meniul săptămânii trecute, cu explicațiile aferente + rețetele (acolo unde este cazul). De această dată, veți găsi și preparatele pe care le-am avut în weekend. Dacă nu mă urmăriți de multă vreme, insist să citiți disclaimer-ul de mai jos pentru a evita confuziile. Pe scurt, nu sunt nutriționist, nu creez meniuri personalizate și […] Citește mai mult…

Meniul săptămânii (3-9 noi. 2025) – fără gluten

  Mai jos, găsiți meniul săptămânii trecute, cu explicațiile aferente + rețetele (acolo unde este cazul). De această dată, veți găsi și preparatele pe care le-am avut în weekend. Dacă nu mă urmăriți de multă vreme, insist să citiți disclaimer-ul de mai jos pentru a evita confuziile. Pe scurt, nu sunt nutriționist, nu creez meniuri personalizate și […] Citește mai mult…

Clătite cu iaurt și lămâie, fără gluten (la sandwich maker)

Ați încercat să faceți până acum clătite la sandwich maker? Sandwich maker-ul Panini de la Breville nu este un ajutor de nădejde doar pentru prepararea unor sandwich-uri calde gustoase. Având plăcile netede, antiaderente, ele pot fi folosite și pe post de plită. În acest sandwich maker puteți face și alte preparate precum omlete, ouă ochiuri, […] Citește mai mult…

Cel mai bun Pumpkin Spice Latte pe care ți-l poți pregăti acasă

Toamna are un farmec aparte, iar dovleacul face parte din aromele ei. Pumpkin Spice Latte este o băutură pe bază de cafea foarte populară în acest sezon. Băutura are la bază o combinație de ingrediente cu gusturi diferite, dar care, împreună, formează un echilibru perfect – un espresso intens combinat cu spumă de lapte, îndulcit de […] Citește mai mult…

Murătură de hrean cu măr

      După ce am postat poza cu cămara (din garaj), rețeta acestei murături de hrean cu măr a fost foarte cerută. A venit vremea să-și găsească locul aici, pe blog.  Este rețeta bunicii mele. Noi ne bucurăm de gustul acestei murături de mulți ani încoace, dar anul acesta este prima dată când m-am […] Citește mai mult…

Brioșe cu ovăz, măr și stafide, fără zahăr (la airfryer)

    Dacă vă doriți un desert sau o gustare rapidă și ușor de preparat, aceste brioșe cu ovăz, măr și stafide s-ar putea să fie pe gustul vostru. Fără zahăr adăugat și fără gluten, sunt ideale pentru a fi incluse în pachețelul copiilor, dar și al părinților.  Cu tot cu timpul de coacere, la […] Citește mai mult…

Meniul săptămânii (20-26 oct. 2025) – fără gluten

  Mai jos, găsiți meniul săptămânii trecute, cu explicațiile aferente + rețetele (acolo unde este cazul).  Dacă nu mă urmăriți de multă vreme, insist să citiți disclaimer-ul de mai jos pentru a evita confuziile. Pe scurt, nu sunt nutriționist, nu creez meniuri personalizate și nu pretind că împărtășesc meniuri perfecte. Meniurile le încropesc pentru familia mea, în […] Citește mai mult…

Meniul săptămânii (13-19 oct. 2025) – fără gluten

Mai jos, găsiți meniul săptămânii trecute, cu explicațiile aferente + rețetele (acolo unde este cazul).  Dacă nu mă urmăriți de multă vreme, insist să citiți disclaimer-ul de mai jos pentru a evita confuziile. Pe scurt, nu sunt nutriționist, nu creez meniuri personalizate și nu pretind că împărtășesc meniuri perfecte. Meniurile le încropesc pentru familia mea, în timpul […] Citește mai mult…

Prăjitură cu fulgi de ovăz, cacao și ciocolată

      Dacă sunteți în căutarea unui desert sănătos, gustos și ușor de preparat, această prăjitură de ovăz cu cacao și ciocolată este alegerea perfectă. Fără zahăr adăugat și fără gluten, este ideală pentru cei care urmează o alimentație echilibrată sau au restricții alimentare. Are o textură ușor umedă și gust intens de ciocolată, […] Citește mai mult…

1 2 3 81