Am dat lovitura cu aceste chiftele cu pui şi curry. Când spun că am dat lovitura, mă refer că au fost apreciate atât de soţ, cât şi de fetiţa mea, dar, ce-i drept, ea nu-i mofturoasă de felul ei. 🙂 Vă recomand să le încercaţi. Îmi doresc ca rezultatul să vă fie pe plac.
Ingrediente:
- 750g carne tocată de pui
- 3 linguri suc de roşii
- 3 linguriţe pătrunjel verde (puteţi folosi şi uscat)
- 1-2 linguriţe usturoi uscat
- 1 linguriţă cu vârf de curry dulce
- un vârf de linguriţă de pudră de ghimbir
- 3 linguri ulei
- 2 ouă mici sau unul mare
- 1 ceapă
- 100g pesmet
- 2 linguri parmezan ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Carnea tocată nu o cumpăr din magazin. Cumpăr carnea şi o toc acasă.
- Peste carne am adăugat ceapa tocată mărunt şi restul ingredientelor. Le-am amestecat bine cu mâna încât să obţin o compoziţie omogenă.
- Am format chiftele mici. Mi-au ieşit aproximativ 40 de bucăţi. Le-am aşezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am dat tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 30 de minute.
Posibil să nu le puteţi rezista după ce le scoateţi din cuptor. 🙂
Alte reţete cu carne:
Chiftele din carne de vită cu coriandru
Dovlecei umpluţi cu carne de pui şi legume
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram
Buna. Multumesc pentru reteta. As incerca-o, dar nu stiu ce fel de carne sa cumpăr si in ce fel de aparat poate fi tocata. Nu am aparat de tocat carne, dar am un mic robot de bucatarie pe care scrie ca toaca si carne, dar bineînțeles, nu explica fiecare cutit si accesoriu ce face. Tu cu ce toci carnea?
Eu toc carnea ori cu maşina de tocat pe care o am inclusă în robotul multifuncţional de bucătărie (cantităţile mari) ori în blender, cantităţi mici. 🙂