Frigărui sau ingrediente pentru o salată … voi alegeți, dar e musai să gustați această combinație. Bine, eu sunt o iubitoare de creveți în general, indiferent de preparat.

Crăciunul ne bate la ușă, așa că vă propun o idee de aperitiv, frigărui cu creveți, halloumi și legume.

 

Ingrediente: 

Pentru 7-8 frigărui

  • 14-15 creveți decorticați
  • aprox. 100g halloumi
  • o bucată de dovlecel
  • aprox. o jumătate de ardei gras sau kapia
  • sare
  • piper
  • pudră de usturoi
  • zeamă de lămâie
  • busuioc uscat

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

Creveții i-am amestecat cu sare, piper, pudră de usturoi și puțină zeamă de lămâie și i-am lăsat să stea cu condimentele vreo 10-15 minute.

 

Pasul 2

Cât creveții se împrieteneau cu condimentele, m-am ocupat de halloumi și de legume. Halloumi este o brânză originară din Cipru, foarte versatilă, ușor de preparat în tigaie, pe grătar și chiar și la cuptor. Am tăiat brânza în cubulețe și am pus pe ele puțin busuioc uscat. Nu adaug sare, pentru că, după gustul meu, halloumi este deja o brânză prea sărată.

Am spălat legumele. Dovleceii (zucchini am folosit) i-am lăsat cu tot cu coajă. Ardeii i-am tăiat în pătrățele, iar dovleceii în cubulețe potrivite și i-am sărat.

 

Pasul 3

Când am terminat de pregătit ingredientele, m-am apucat de montat frigăruile. Nu am urmat o anumită ordine, așa că aceasta rămâne la alegerea voastră.

 

Pasul 4

Am încins o tigaie grill la foc mare (treapta 7 – plită cu inducție) și am gătit frigăruile aproximativ 3 minute pe o parte și încă 2 minute pe cealaltă. Legumele au avut o textură ușor crocantă, iar creveții au fost gătiți fix atât cât trebuie. Dacă îi gătiți prea mult, se vor întări și nu vor mai fi la fel de gustoși.

 

Aceste frigărui pot fi servite ca aperitiv, atât calde, cât și reci. Cum vă spuneam la început, la fel de bine se potrivesc și într-o salată.

Poftă bună! 🙂

 

Alte idei de aperitive:

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *