Biscuiți, brioșe & pancakes

Gofre cu cocos și vanilie (fără gluten și fără lactoză)

Prima rețetă pe care o public pe blog în acest an este una fără gluten și fără lactoză, niște gofre pufoase și aromate care sunt sigură că vă vor bucura papilele gustative, indiferent dacă aveți sau nu restricții alimentare. Așa cum v-am mai spus, în viitor, majoritatea rețetelor de pe blog vor fi destinate și […] Citește mai mult…

Gofre cu aromă de turtă dulce (fără gluten)

Boala celiacă a Antoniei îmi impune să găsesc alternative la preparatele cu gluten pe care le mânca cu drag înainte de diagnostic. Gofrele cu aromă de turtă dulce, botezate în trecut „Spirit de Crăciun”, erau pe lista ei de preferințe, așa că anul acesta am testat o alternativă fără gluten, cu făină de migdale și […] Citește mai mult…

Biscuiti pufoși cu fasole roșie și ciocolată, la airfryer (fără gluten și lactate)

Sunt (aproape) sigură că vă va surprinde ingredientul principal al acestei rețete, fasolea roșie. Când am făcut acești biscuiți, nu am vrut ca Antonia să vadă ingredientele pe care le-am folosit (nu-i place deloc fasolea) și am chemat-o doar pentru degustare. Dacă din 11 biscuiți a rămas doar unul pe a doua zi (cu chiu, […] Citește mai mult…

Gofre cu cartof dulce și mălai (fără gluten)

Boala celiacă a Antoniei m-a forțat să mă adaptez (rapid) noului context și să găsesc rețete potrivite. În primă fază, prioritatea mea a fost confortul Antoniei în ceea ce privește mâncarea, să aibă parte în continuare de preparatele care îi plac, dar să fie adaptate noii ei diete (pe care o urmăm toți 3 în […] Citește mai mult…

Gofre cu iaurt, cașcaval și busuioc

Școala începe în curând și va trebui să ne reintrăm în rutină, inclusiv în privința pachețelului. Antonia mănâncă micul dejun acasă, iar gustarea și prânzul le servește la pachet, pregătite de mine. Ideile de mese și de pachețel nu sunt niciodată prea multe, așa că astăzi vă propun o rețetă simplă care poate fi servită […] Citește mai mult…

1 2 3 13