Retete dulci

Orez cu lapte la multicooker – cel mai cremos orez cu lapte

Orezul cu lapte să fie cremos sau mai lichid, cu mai mult lapte? Cum îl preferați? Indiferent de variantă, cred că suntem de acord că orezul cu lapte reprezintă acel preparat care, încă de la prima linguriță, ne transportă direct în copilărie … un comfort food la care nu sunt pregătită să renunț. 🙂 Sinceră […] Citește mai mult…

Prăjitura tăvălită (cu portocale și ciocolată)

Prăjitura tăvălită îmi aduce aminte de copilărie, de mama. Era prăjitura care nu lipsea niciodată de pe masa noastră de Crăciun. Nu era Crăciun fără tăvălită. Știați că această prăjitură simplă își are originile în Australia secolului al XIX-lea? Numele ei este, de fapt, prăjitura Lamington, botezată după lordul cu același nume. Servitoarea lordului a […] Citește mai mult…

Melci cu nucă și migdale

În ultima vreme, Antonia a făcut o pasiune pentru melcii cu nucă, așa că, dacă mergem împreună să luăm pâine, atunci este musai să luăm și un melc cu nucă. Nu zic că nu-s buni cei pe care îi cumpărăm de la brutărie, dar, după gustul meu, sunt prea dulci. Și să fiu sinceră până […] Citește mai mult…

Pachețele cu pere și migdale

    Le-am numit pachețele pentru modul în care se împachetează aluatul și pentru faptul că sunt mici. Cu cuvântul „plăcințele” nu mă prea împac. Dar să nu ne împiedicăm în termeni. Ideea este că pachețelele acestea cu pere și migdale sunt tare bune și nu sunt dificil de realizat. Ca aproape toate rețetele de […] Citește mai mult…

Plăcinte pufoase cu mere

Sezonul rece a venit cu o dorință mai mare de a coace bunătăți. Din categoria dospelilor, aceste plăcinte pufoase cu mere au fost primele pe listă. Atât aluaturile pufoase, cât și deserturile cu mere sunt apreciate în unanimitate la noi acasă, așa că știam că această rețetă ne va mulțumi pe toți 3. Vă promit […] Citește mai mult…

35 de rețete de încercat toamna aceasta

Nu știu cum sunteți voi, dar eu am unele rețete care îmi aduc aminte de un anumit anotimp. Clasificarea asta a mea este dată, bineînțeles, și de roadele pe care natura ni le dă în fiecare sezon. Toamna o asociez cu prunele, merele, perele, dovlecii, dar și cu dovleceii, porumbul, sfecla, ciupercile de pădure, vinetele. […] Citește mai mult…

1 2 3 25