Retete dulci

Coșulețe din ovăz umplute cu ricotta și fructe

Am văzut online tot felul de variante de coșulețe din fulgi de ovăz. În mare parte, variantele pe care le-am văzut bifează toate criteriile noastre: sunt sănătoase, nutritive, ușor de făcut și versatile.  Noi avem obiceiul să pregătim biscuiți moi pentru micul dejun, așa le spune Antonia. Biscuiții moi pe care îi servim la micul […] Citește mai mult…

Biscuiți pufoși cu lămâie, miere și cocos

Astăzi am pentru voi o nouă rețetă în care ingredientul vedetă este lămâia. Când am făcut budinca de lămâie (dedicată domnului soț), am copt și niște biscuiți cu lămâie, cu gândul la Antonia, pentru că m-am așteptat ca, în cazul ei, biscuiții să aibă mai mult succes decât budinca. Și așa a fost! Soțul meu […] Citește mai mult…

Budincă de lămâie

Ați mâncat vreodată budincă de lămâie? Pentru ca acest desert să fie pe gustul vostru, trebuie să vă placă aroma intensă de lămâie. Eu recunosc că nu sunt o mare iubitoare a acestui fruct, dar budinca mi-a plăcut. Această budincă a fost „dedicată” soțului meu căruia îi plac deserturile acrișoare, în special cele pe bază […] Citește mai mult…

Prăjitură cu ricotta și afine

  Această prăjitură face parte din categoria „Mami, îmi faci ceva bun?”. Sunt zile (multe) în care Antonia îmi cere să-i pregătesc ceva bun. De cele mai multe ori, aleg preparate simple, cu conținut redus de zahăr. De această dată, am optat pentru o prăjitură cu ricotta pe care o aveam în plan de ceva […] Citește mai mult…

Chec cu banane și portocale

Cum îmi place să o surprind pe Antonia, din când în când, cu ceva dulce atunci când vine de la grădiniță, m-am gândit la un desert rapid și nu foarte dulce. Checul părea soluția potrivită. În plus, de multă vreme n-am mai făcut un chec. L-am făcut cu ingredientele pe care le aveam în casă. […] Citește mai mult…

1 2 3 33