Îmi plac măslinele, dar nu sunt neapărat cel mai mare fan al lor. Niciodată nu m-au atras reţetele care aveau măslinele ca prim ingredient. Dar acest lucru s-a schimbat de când Antonia are (mai nou) 2 alimente preferate: pâinea („mi” pe limba ei) şi măslinele („ne-ne”). Mă bucur că mi-am dat şansa să descopăr gusturi noi pentru că reţeta asta m-a surprins. Îmi pare rău că nu am făcut o porţie mai mare.
Ingrediente:
- 100g măsline verzi fără sâmburi
- 20g seminţe de pin
- 1 lingură zeamă de lămâie
- un căţel de usturoi
- 8-9 frunze de busuioc
- 2 tije de cimbru proaspăt
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
- Am pus toate ingredientele într-un blender şi le-am mixat până am obţinut o pastă fină. Mai simplu decât atât nu cred că se poate :)!
- Dacă măslinele voastre sunt mai uscate, atunci mai adăugaţi o lingură de ulei.
Alte reţete tartinabile:
Pastă tartinabilă cu roşii şi migdale
Pate de năut cu dovleac copt şi muguri de pin
Cremă tartinabilă de „ciocolată”
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Buna ! De la ce varsta se introduc maslinele? Respectiv ciupercile? Mersi ?
Bună,
Cred că le-am introdus în jur de 10l, dacă bine reţin.
Se pot înlocui mugurii de pin cu semințe de pin? Nu am găsit muguri
Cred că ne referim la acelaşi lucru. 🙂 M-am exprimat eu greşit. Voi corecta şi în reţetă.
Salut Flavia.
Ma tot pregatesc pentru a face o pasta de masline. Te rog sa imi spui ce fel de masline verzi ai avut? Am gasit doar masline negre dietetice, fara sare. Multumesc.
Hello.
Eu iau masline verzi la borcan, fara samburi, din Carrefour, marca lor proprie. Uneori le tin in apa inainte sa le prepar. Mi se par cele mai potrivite pe care le-am gasit pana acum pentru pasta de masline.
Multumesc Flavia. De mare ajutor raspunsul.
Iti spun cum ni s-a potrivit gustul dupa ce le fac.
Abia aștept să-mi spui dacă a fost pe placul vostru. 🙂