Nu știu cum sunteți voi, dar eu am unele rețete care îmi aduc aminte de un anumit anotimp. Clasificarea asta a mea este dată, bineînțeles, și de roadele pe care natura ni le dă în fiecare sezon. Toamna o asociez cu prunele, merele, perele, dovlecii, dar și cu dovleceii, porumbul, sfecla, ciupercile de pădure, vinetele.

Așa cum v-am obișnuit în toți acești ani, am pus aici o colecție de rețete, dulci și sărate, pe care trebuie să le încercați în această toamnă, cu fructe și legume de sezon.

REȚETE SĂRATE

Tocăniță de gălbiori cu mămăligă

Paste cu gălbiori și smântână 

Supă cremă de ciuperci (cu hribi)

Supă cremă de porumb

Chiftele cu dovlecei și feta

Salată caldă cu dovlecei

Ruladă de dovlecei cu brânză (fără făină)

Dovlecei umpluți cu carne de pui și legume

Paste de dovlecei cu sos de conopidă

Soufle de dovlecei

Supă cremă de dovleac copt cu lapte de cocos și ghimbir

Supă cremă de sfeclă

Pastă de pește cu sfeclă coaptă

Paste cu sos de sfeclă coaptă

REȚETE DULCI

Fursecuri pufoase cu dovleac

Cheesecake cu dovleac copt (fără coacere)

Prăjitură răsturnată cu prune caramelizate

Clafoutis cu prune

Galette cu prune și migdale

Crumble cu prune și fulgi de ovăz

Gomboți cu prune

Prăjitură cu pere și brânză dulce

Budincă de couscous cu sfeclă și migdale (fără zahăr)

Gofre cu banane și sfeclă coaptă

Ștrudel cu mere și sos de vanilie

Rulouri cu mere și scorțișoară

Budincă de mei cu nuci și mere (fără zahăr, lactate, gluten, ouă)

Crumble cu mere și smochine

Clafoutis cu mere

Chec cu mere

Mini brioșe cu mere și morcovi (fără zahăr)

Plăcinte cu mere. Mici, rapide și economice

Mere coapte cu nuci

Gofre cu mere și morcovi

Tort de morcovi cu cremă de mascarpone

Sunt curioasă care este prima rețetă pe care v-ați dori să o încercați din această listă. 🙂


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *