În SUA am mâncat corn chowder (supă cremă de porumb), însă nu m-a dat pe spate. De vreo câteva zile m-am tot gândit să o fac aşa cum cred eu că mi-ar plăcea. Din câteva ingrediente simple mi-a ieşit o supă delicioasă.
Ingrediente:
- 250-300g porumb dulce (am folosit porumb bio congelat)
- 1 felie mare de ţelină
- 2 cartofi albi medii
- 1 ceapă
- 150-200ml supă bază de pui
- câteva fire de cepşoară (opţional)
- sare (opţional)
Mod de preparare:
- Am lăsat porumbul la decongelat.
- Am curăţat ţelina, ceapa şi cartofii. Am pus legumele la fiert împreună cu porumbul.
- Când legumele au fost fierte le-am mixat în blender cu supa bază de pui (a fost doar apa în care a fiert puiul) şi cu puţină apă în care au fiert. Adăugaţi apă în funcţie de consistenţa pe care doriţi să o obţineţi.
- Supa obţinută am dat-o printr-o sită încât să înlătur cojile boabelor de porumb şi să obţin o cremă fină.
- La final am adăugat un praf de sare şi câteva fire de cepşoară tocată.
Supa a fost foarte fină şi neaşteptat de gustoasă.
Alte supe creme care ar putea să vă placă:
Supă cremă de cartof dulce cu conopidă
Supă cremă de mazăre cu mentă şi busuioc
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să le distribuiţi la prieteni şi să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un plus de inspiraţie, încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.