Sufleu de dovlecei

 

O reteta pentru toata familia! Pe cuvant ca e delicios sufleul si fara sare.

 

 

Ingrediente: 

  • 2 dovlecei medii
  • aprox. 80g branza de casa (puteti folosi si telemea sau ricotta)
  • 2 oua
  • 1 lingura de pesmet sau gris
  • 1 lingura de smantana
  • marar
  • unt

 

Mod de preparare: 

  1. Am curatat dovleceii si i-am dat pe razatoarea mare. I-am pus intr-o sita sa se scurga timp de 10-15 min. In acest timp i-am si stors cu mana incat sa aiba cat mai putina apa.
  2. Am batut ouale cu smantana. Eu am pus un singur ou, dar merg doua. Compozitia se incheaga si se rumeneste mai bine.
  3. Peste oua am adaugat dovleceii scursi de apa, branza, pesmetul si mararul (dupa gust). Le-am amestecat pe toate pana s-au omogenizat.
  4. Am uns cu unt un vas termorezistent si am asezat compozitia. Deasupra am pus cateva felii subtiri de unt.
  5. Am dat sufleul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 40-50 de minute (sau pana incepe sa se rumeneasca).

 

A fost un super succes!

Sufleu de dovlecei

Sufleu de dovlecei

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

18 Comments on Soufle de dovlecei

  1. Mega succes ! Dictatoarea mea de 1 an a fost super incaltata, a molfait tot ce i-am pus in farfurie, si a mai si cerut.

  2. Caut cu mama de juma’ de ora reteta asta, pe care am facut-o mai demult si de care mi s-a facut acum pofta. Mama si-a amintit: e de pe blogul fetei cu multe retete bune, din care am mai facut noi! :))
    Si tot ea a gasit, eu nici nu stiam cum se scrie soufle 😱😱😱

    • Ioi, tu, ce simpatică eşti! 🙂 Da’ ce mă bucură faptul că, pentru mama ta, sunt fata cu multe reţete bune. Să vă fie de bine! :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *