Moi sau crocanți, mici sau mari, biscuiții se numără printre preferințele copiilor. Nu cred că există copil care să-i refuze. Poate că nici părinții nu se dau în lături de la o mică plăcere culinară de acest fel.
Am încercat o nouă rețetă de biscuiți. De fapt, nu sunt nici biscuiți, nici fursecuri, nici brioșe, ci undeva între acestea. Cert este că au o textură moale, pufoasă și arome care amintesc sezonul rece. Vă invit să-i încercați și să-mi spuneți voi ce denumire le-ați da. Sper să fie pe gustul vostru.
Ingrediente:
- 200g făină integrală
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță pudră de vanilie
- 1/2 linguriță bicarbonat
- 1 linguriță scorțișoară
- un vârf de linguriță cuișoare măcinate (opțional)
- 1 ou
- 100g unt 82% grăsime (la temperatura camerei)
- 40g miere
- 200g piure de dovleac copt
Mod de preparare:
Pasul 1
Am amestecat ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul, vanilia, scorțișoara și cuișoarele măcinate. Mai sus, la ingrediente, le-am scris în ordine ca să vă ajute la prepararea rețetei.
Pasul 2
Piureul de dovleac l-am amestecat cu oul, untul și mierea. Peste această compoziție, am adăugat, treptat, amestecul de ingrediente uscate până am obținut un aluat omogen.
Pasul 3
Am tapetat o tavă întinsă cu hârtie de copt şi m-am apucat de modelat fursecurile. Pentru fiecare bucată, am folosit aproximativ o lingură de compoziţie. Am format o bilă din aluat, am aşezat-o în tavă şi am aplatizat-o cu ajutorul unor ştampile pentru biscuiţi. Dacă nu aveţi ştampile, puteţi folosi fundul unui pahar. Ştampilele le-am uns cu puţin ulei.
Pasul 4
Am încins cuptorul la 170° Celsius, fără ventilaţie, şi am lăsat biscuiţii la copt pentru aproximativ 15 minute. Ai mei au avut o grosime de cca. 5 mm şi au fost foarte pufoşi. Dacă îi vreţi mai tari, îi puteţi lăsa mai mult la copt.
Sper să vă placă! 🙂
Alte reţete de biscuiţi şi fursecuri:
Biscuiţi cu fulgi de ovăz şi unt de arahide (fără zahăr)
Biscuiţi şi fursecuri sănătoase pentru mese festive
Biscuiţi cu seminţe şi fructe uscate
Biscuiți fragezi cu griș
Biscuiţi cu vanilie şi nuci
Fursecuri moi cu măr şi cocos (fără lactate)
Fursecuri raw cu fulgi de ovăz şi ciocolată
Fursecuri cu gem (fără zahăr)
Fursecuri cu cocos
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Flavia, arată delicios biscuiții tăi!
Să ştii că sunt tare buni şi la gust. 🙂
Sunt super buni!! Si am zis ca nu imi iese nimic ca aveam un aluat cam moale. Multumim 😘😘
Să vă fie de bine! Da, aluatul pare moale, dar până la urmă fursecurile ies pufoase. 🙂
Biscuiti, fursecuri, briose… nu stiu cum se numesc, nici nu ma intereseaza…sunt cele mai pufoase, gustoase si aromate gustari! Multumim mult pentru reteta…vara cu gust de toamna😍!
Să vă fie de bine! Mă bucur că vă plac. 🙂
Oare cum reusesti sa modelezi fursecul? Aluatul a iesit extrem de moale si lipicios
Salut, Simona
Cand aluatul este prea moale pentru a fi modelat, îți recomand să îl lași la frigider 30 min – 1 oră.
Oare merge cu măr copt in loc de dovleac?
Cred că da. 🙂