Adesea, timpul ne este limitat și sunt aproape sigură că și voi, ca și mine, sunteți în căutarea unor rețete simple, gustoase și cât se poate de sănătoase. Chiftelele cu dovlecei și feta se încadrează cu succes în această categorie. Au nevoie de puține ingrediente, se fac destul de repede și nu necesită un mare efort.
Mai exact, aveți nevoie de 4-6 ingrediente: dovlecei, ceapă verde (opțional), usturoi proaspăt sau granulat (opțional), feta, pesmet și ouă. Feta se poate înlocui cu telemeaua fără ca gustul chiftelelor să aibă prea mult de suferit. Pentru această rețetă, prefer să folosesc zucchini în loc de dovlecel. Primul are o coajă mai subțire decât al doilea, un gust mai puțin intens și mai puține semințe. De asemenea, se pare că zucchini ar avea mai puține calorii decât dovlecelul pe care îl găsim în piețe. Mai jos, vă las cantitățile și modul de preparare.
Ingrediente:
- 2 dovlecei medii (zucchini)
- 1-2 fire de ceapă verde
- 150-200g brânză feta sau telemea
- 2-3 linguri de pesmet
- 1 ou mare
- usturoi granulat
Mod de preparare:
Pasul 1
Întâi, m-am ocupat de dovlecei. I-am spălat bine și nu i-am curățat de coajă. Dacă folosiți dovlecel românesc, nu zucchini, vă sfătuiesc să îi îndepărtați coaja.
Dovleceii i-am dat pe răzătoarea mare, i-am pus într-o sită deasă, am presărat deasupra lor puțină sare și i-am lăsat vreo 10-15 minute la scurs. Apoi, i-am scurs de apă cât de bine am putut, cu mâna.
Pasul 2
Am tocat 2 fire de ceapă verde. Cantitatea o puteți modifica în funcție de gustul vostru sau puteți omite ceapa verde dacă nu vă place.
Pasul 3
Într-un bol încăpător, am amestecat bine toate ingredientele: dovleceii scurși de apă, ceapa verde tocată, feta (zdrobită bine cu furculița), pesmetul, puțin usturoi granulat și oul. În cazul în care compoziția vi se pare prea moale, mai puteți adăuga pesmet.
De obicei, eu nu adaug sare în compoziție, pentru că feta este deja sărată și am adăugat sare la pasul 1, când dovleceii au stat la scurs.
Pasul 4
Am format chiftelele și le-am așezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am încins cuptorul la 180° Celsius, setat să difuzeze căldură sus-jos. Am lăsat chiftelele la copt timp de aproximativ 30 de minute.
Poftă bună! 🙂
Alte rețete cu dovlecei:
♦ Supă cremă de broccoli cu dovlecel și parmezan
♦ Paste cu sos de smântână, fructe de mare și dovlecel
♦ Mini tarte cu roșii și dovlecei
♦ Ruladă de dovlecei cu brânză (fără făină)
♦ Paste de dovlecei cu sos de conopidă
♦ Salată de cartofi cu maioneză de dovlecei
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Buna! Crezi ca in cazul acesta feta poate fi înlocuită cu ricotta? Multumesc!
Salut!
Poti sa inlocuiesti feta cu ricotta, insa gustul si textura vor fi diferite.
Mulțumesc pentru raspuns!
Bună ziua 🙂 îmi puteți spune ce marca de brânză feta folosiți în preparate? mulțumesc
Salut.
Eu încercat mai multe mărci de-a lungul timpului și nu știu să ți le spun pe toate. De curând, am descoperit feta care se comercializează în Lidl (marca grecească care se comercializează doar în magazinele Lidl) și a devenit preferata noastră. 🙂
Foarte bune, singura problema a fost ca au iesit prea putine si n-au mai ramas si pt a 2-a zi. 🙂
Am pus si marar uscat, merge cu dovlecelul. Le voi repeta cu siguranta.
Mă bucur că au avut succes! Data viitoare știi să faci porție dublă. 🙂