image

 

 

Există reţete şi mirosuri care îmi aduc aminte de un anotimp, de un loc, de o persoană, de o perioadă a vieţii. Nu-mi aduc aminte să fi mâncat vreodată mere coapte acasă sau la bunici. Am avut norocul să am o a treia bunică, vecina, o femeie bună, cu suflet cald şi răbdare multă. Ea îmi făcea mere coapte în sobă. În sobă nu le pot face, dar în cuptorul aragazului, cu câteva ingrediente în plus, ies foarte gustoase.

 

Ingrediente:

  • 4 mere (Honey Crunch am folosit eu)
  • 2 linguri de nucă măcinată
  • 2 linguriţe de nucă de cocos
  • 2 linguriţe de scorţişoară
  • 1 linguriţă de miere
  • aprox. 4 linguriţe de zeamă de lămâie

 

Mod de preparare: 

  1. Am spălat bine merele şi le-am scobit în interior (am păstrat miezurile). Nu se îndepărtează nici coaja şi nici codiţa din fund. Le-am uns în interior cu zeamă de lămâie.
  2. Într-un bol am amestecat nuca măcinată cu nuca de cocos, scorţişoara, mierea şi miezurile merelor. Miezurile le-am mărunţit. Cu această compoziţie am umplut merele.
  3. Am preîncălzit cuptorul la 200 de grade Celsius. Am aşezat merele umplute pe o tavă tapetată cu hârtie de copt (puteţi şi să le puneţi într-un vas termorezistent) şi le-am copt timp de 25-30 de minute.

Au fost delicioase!

 

 

Vă invit să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un gram de inspiraţie în plus mă găsiţi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on Mere coapte cu nuci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *