Anul acesta m-am gândit să vă aduc puțină inspirație în bucătărie într-un mod diferit, sub forma unor variante de meniu care să includă idei de aperitive, fel principal (ciorba/supa o adăugați voi) 🙂 și desert, să le aveți pe toate la un loc. Până acum, dacă mă citiți de ceva vreme, știți că în anii trecuți făceam articole în care includeam rețetele în funcție de specific (aperitive, fel principal, desert). Bineînțeles, acele articole sunt încă la dispoziția voastră, la un click distanță, pe blog. 

 

 

Sper să vă placă propunerile de meniu și să le dați mai departe dacă credeți că sunt de folos și altora. 

Mai jos, veți găsi 3 propuneri de meniu și link-urile către rețetele menționate. 

 

 

 

 

Meniul 1 – rețete

Aperitive

Salată de conopidă cu cartofi

 

 

 

 

Tartine cu brânză de capră, smochine și miere

Pastă de ton cu năut

Ruladă de dovlecei cu brânză (fără făină)

Chiftele la cuptor

 

 

 

 

Fel principal

Mușchi de porc învelit în bacon, gătit la slow cooker, cu cartofi aurii la cuptor

 

 

 
Desert

Babka

Pernițe cu gust de copilărie

Cheesecake cu căpșune și blat de cacao

Biscuiți pufoși cu lămâie, miere și cocos

 

 

 

 

Meniul 2 – rețete

Cel de-al doilea meniu este pentru cei care nu consumă carne.

 

 

 
Aperitive

Tartine cu salată de ton

Tartă cu spanac și ricotta

Hummus cu ardei copt

Salată de cartofi dulci cu feta sau telemea

Frigărui cu creveți, halloumi și legume

 

 

 
Fel principal

Pește cu unt, usturoi și lămâie, gătit în papiotă, cu salată de bulgur sau cu cartofi aurii. 

 

 

 
Desert

Budincă de lămâie

Salam de biscuiți cu ciocolată, în crustă de arahide

Fursecuri cu nucă (fără gluten)

Tort de morcovi cu cremă de mascarpone

 

 

 

 

Meniul 3 – rețete

 

 
Aperitive

Chiftele cu dovlecei și feta

Terină de pui cu legume

Quiche Lorraine

Pastă tartinabilă de măsline verzi

Rulouri cu brânză și somon afumat

Ultima rețetă nu o găsiți pe blog. Rulourile sunt foarte simplu de realizat: ungeți o lipie cu brânză tartinabilă, adăugați felii de somon afumat și cepșoară sau ceapă verde tăiată mărunt. Rulați strâns lipia, înfoliați-o (strângeți bine capetele foliei alimentare) și dați-o la frigider. O feliați înainte de a fi servită. 

 

 

 
Fel principal

Pulpă de curcan la slow cooker sau piept de curcan în bacon cu sos de legume și orez prăjit cu legume

 

 

 
Desert

 

 

Baigli cu nucă 

Prăjiturele umplute cu vișine

Biscuiți în 2 culori

Tort cu blat de cacao și cremă de ciocolată albă cu mascarpone

 

 

 

 

Ce rețetă de aici v-ați dori să încercați de sărbători?

Cum arată meniul vostru de Crăciun? 

 

 


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *